Szárított BIO Vargánya gomba, a konyhák örök kedvence! Intenzív íz, de nem tolakodó, elsősorban diófélékre emlékeztet. Levesekhez, szószokhoz, tésztafélékhez, főzelékekhez, rakott ételekhez, sőt akár rizottókhoz is kiváló alapanyag lehet. Kis mennyiségű Vargánya gomba is különlegessé teszi az ételt.
Összetevői: 100% szárított vargánya gomba* (*ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból)
A Szárított BIO Vargánya gomba jellemzői:
- Kézzel válogatott
- Kézzel csomagolt
- GMO-Mentes
- Gluténmentes
- Laktózmentes
- Vegán
- BIO termék.
Felhasználási javaslat: A száraz gombát áztassuk 30 percig langyos vízben. A beáztatott vargánya gomba felhasználható levesekhez, előételekhez, de akár rizottóba, mártásba vagy egyszerűen keverje bele a tésztás, húsos ételekbe, vagy a burgonyás, zöldséges ételek szószába. A szárított gomba jól illik a vaj és tejszín alapú szószokhoz.
Átlagos tápértéktartalom 100 g termékben: Energia 1306 KJ, 310 Kcal; Zsír 1,8 g (amelyből telített zsírsavak 0,25 g); Szénhidrát 31,2 g (amelyből cukrok 8,4 g); Fehérje 32,4 g; Só < 0,1 g. A tápértéktáblázatban feltüntetett adatok tájékoztató jellegűek, ingadozásuk előfordulhat.
Netto tömeg: 20 g. A csomag tartalma körülbelül 200 g friss vargánya gombának felel meg.
Tárolása: száraz, hűvös helyen, fénytől védve tároljuk.
Gyártja és forgalmazza: Gyöngyösi és Társai Kft, 6116 Fülöpjakab, Tanya 628.
Ellenőrző hatóság: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. HU-ÖKO-01 EU mezőgazdaság