Bio gyapjas tintagomba őrlemény

3.990 Ft

A fülöpjakabi Gyöngyösi Sándor biogazdaságából származó termék, mely 30 g bio gyapjas tintagomba őrleményt tartalmaz. Gluténmentes temék!

Szállítási idő: 1-3 nap

 

Engedélyezett utánrendelésre

Kategória: Címke:

Leírás

100%-ban alacsony hőmérsékleten szárított BIO gyapjas tintagomba őrleményt tartalmaz adalékanyag nélkül, így az íz és illatanyagok, fehérjék, vitaminok és ásványi anyagok teljes mértékben a gombában maradnak.

A gyapjas tintagomba természetes élőhelyei a rétek, de kertekben is találkozhatunk vele. Fehér színű, pikkelyes felületű kalapja, hosszúkás alakja jól megkülönbözteti más gombáktól. A gyapjas tintagomba beérését követően tintaszerűen, fekete színnel szétfolyik. Erre utal a gomba neve.

Mi található  gyapjas tintagombában?

  • a friss termőtest 8-13 % szárazanyagot tartalmaz, amelyben 22-38 % a nyersfehérje,
  • mind a 20 aminosav előfordul a gombában, köztük a 9 esszenciális ( azaz létfontosságú, de ez emberi szervezet által előállítani nem képes) aminosav: a hisztidin, a leucin, az izoleucin, a lizin, a metionin, a fenilalanin, a treonin, a triptofán és a valin,
  • a nyersrost tartalom 13-49 % között váltakozik,
  • a szárazanyag tartalomban 15-45 % a szénhidrát,
  • a zsírtartalom 1-5 %,
  • a hamutartalom 7-11 %.

A gyapjas tintagombában ásványi anyagok, mikroelemek sokasága található, mint például kálium, nátrium, magnézium, vas, kalcium, mangán, cink, réz. Ezen kívül sok vitamin is fellelhető benne, mint például C-vitamin, niacin, riboflavin (B2-vitamin), tiamin (B1 vitamin) is, valamint mind a 20 féle aminosav!

Csomagolás: őrlemény üveg tégelyben.

Töltőtömeg: 30 g bio gyapjas tintagomba őrlemény.

Összetétel: 100%-ban alacsony hőmérsékleten szárított bio gyapjas tintagomba őrleményt tartalmaz adalékanyag nélkül.

Származás: Magyarországon termesztett és szárított gombaőrlemény. A fülöpjakabi Gyöngyösi Sándor biogazdaságából származó termék.

Ajánlott fogyasztása: naponta 2-szer 1 mokkáskanál (2 g) ételhez, italhoz keverve.

Gyártja és forgalmazza: Gyöngyösi és Társai Kft. 6116 Fülöpjakab, Tanya 628.

Ellenőrzi: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.

Minőségét megőrzi: a csomagoláson feltüntetett időpontig.

Szeretne többet tudni a Gyapjas tintagombáról? Többek között erről is és sok más érdekességről is olvashat a Gombakiraly.hu weboldalunkon, ahol sok érdekességet tudhat meg a gyógygombák fantasztikus világáról!

Figyelem! Ez a termék élelmiszer, gyógyító hatással nem rendelkezik. Fogyasztása nem helyettesíti az egészséges táplálkozást, maximum kiegészítheti azt.

Gluténmentes termék! A gluténmentesség igazolása ide kattintva tekinthető meg: Glutén-mentesség-igazolása

tintagomba

ERŐSÍTSD az immunrendszered, NÉZD meg októberi AJÁNDÉK termékünket!      
Holler Box