BIO csipkehús tea 100 g

A csipkebogyó hosszában kettévágott, megtisztított húsos vacokrésze csipkehús néven kerül forgalomba. C-vitamin tartalma tízszerese a citromének.

1.390 Ft

[price_history]
Kategória: Címkék: , ,

A csipkebogyó hosszában kettévágott, megtisztított húsos vacokrésze csipkehús néven kerül forgalomba. C-vitamin tartalma tízszerese a citroménak.

Összetevő: Szárított Bio Csipkehús* (*Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból)

 

Hogyan készül a csipkehús tea?

A csipkebogyó tea elkészítésénél szem előtt kell tartanunk, hogy C-vitamin tartalmát, vagy ásványianyag-tartalmát szeretnénk-e inkább hasznosítani. Az első esetben csupán áztatjuk a bogyókat, a második esetben forraljuk a szemeket.

  • Hideg vizes áztatás: maximum 40 C-os vízben, legalább 6-8 órát áztatjuk. Így a benne lévő C-vitamin tartalom maximális mértékben megmarad.
  • Forralás: a beáztatott, leszűrt csipkebogyókat 7-9 percig érdemes forralni leszűrni, majd megvárni, hogy a tea iható hőmérsékletűre hűljön. Ásványianyag-tartalma így kiemelkedő.
Ha vitamin és ásványi anyag-bombát szeretnénk, akkor keverjük össze a két teát, de természetesen csak azután, ha a második teavariáció már kihűlt.
Egy adag: 1-2 teáskanál csipkehús 2-3 dl vízben.
Nettó tömeg: 100 g

Gyártja és forgalmazza: Gyöngyösi és Társai Kft.

Ellenőrző szervezet: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft

Minőségét megőrzi: a zacskó hátoldalán jelzett időpontig: nap/hónap/év

Érdemes tudni, hogy a csipkebogyó tea ártalmatlan, korlátlan ideig fogyasztható. Nyáron, kellemes íze miatt, üdítő helyett is ajánlott.

Figyelem! Enyhe hashajtó hatással rendelkezik az arra érzékenyeknél. Amennyiben a tea fogyasztása kapcsán folyamatosan fenn áll ez a helyzet, inkább hagyd abba a tea rendszeres ivását.

 

Mit lehet tudni a CSIPKEBOGYÓRÓL?

Rácz Gábor, Rácz-Kotilla Erzsébet, Szabó László Gy. - Gyógynövények ismerete-A fitoterápia és az alternatív medicina alapjai: „A csipkebogyó egyike a C-vitaminban leggazdagabb és leghozzáférhetőbb drogjainknak.... a szervezet napi magnéziumszükségletének fedezésére is jól használható, a hiánypótlásra könnyen hozzáférhető forrást jelent.” 

Bernáth Jenő - Vadon termő és termesztett gyógynövények c. könyvében ez olvasható:  „A vadrózsa szárított áltermése, főleg a húsa gyógytea alapanyag. Jól tárolható C-vitamin- és P-vitamin (rutin) forrás. Önállóan vagy vitaminpótló roboráló teákban fogyasztják.” 

Csupor Dezső, Szendrei Kálmán - Gyógynövénytár-Útmutató a korszerű gyógynövény-alkalmazáshoz: „A csipkerózsa áltermését (népies nevén a csipkebogyót) tradicionálisan megfázás, egyéb fertőzéses betegségek, gyomorsavhiány és ebből adódó emésztési panaszok, húgyúti panaszok kezelésére használják.” 

 

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„BIO csipkehús tea 100 g” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kosár

Dr. Dóda Ildikó

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE!