BIO csipkehús tea 100 g
A csipkebogyó hosszában kettévágott, megtisztított húsos vacokrésze csipkehús néven kerül forgalomba. C-vitamin tartalma tízszerese a citromének.
1.390 Ft
Aktuális kedvezmény a legalacsonyabb ár alapján: %
A csipkebogyó hosszában kettévágott, megtisztított húsos vacokrésze csipkehús néven kerül forgalomba. C-vitamin tartalma tízszerese a citroménak.
Összetevő: Szárított Bio Csipkehús* (*Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból)
Hogyan készül a csipkehús tea?
A csipkebogyó tea elkészítésénél szem előtt kell tartanunk, hogy C-vitamin tartalmát, vagy ásványianyag-tartalmát szeretnénk-e inkább hasznosítani. Az első esetben csupán áztatjuk a bogyókat, a második esetben forraljuk a szemeket.
- Hideg vizes áztatás: maximum 40 C-os vízben, legalább 6-8 órát áztatjuk. Így a benne lévő C-vitamin tartalom maximális mértékben megmarad.
- Forralás: a beáztatott, leszűrt csipkebogyókat 7-9 percig érdemes forralni leszűrni, majd megvárni, hogy a tea iható hőmérsékletűre hűljön. Ásványianyag-tartalma így kiemelkedő.
Gyártja és forgalmazza: Gyöngyösi és Társai Kft.
Ellenőrző szervezet: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft
Érdemes tudni, hogy a csipkebogyó tea ártalmatlan, korlátlan ideig fogyasztható. Nyáron, kellemes íze miatt, üdítő helyett is ajánlott.
Figyelem! Enyhe hashajtó hatással rendelkezik az arra érzékenyeknél. Amennyiben a tea fogyasztása kapcsán folyamatosan fenn áll ez a helyzet, inkább hagyd abba a tea rendszeres ivását.
Mit lehet tudni a CSIPKEBOGYÓRÓL?
Rácz Gábor, Rácz-Kotilla Erzsébet, Szabó László Gy. - Gyógynövények ismerete-A fitoterápia és az alternatív medicina alapjai: „A csipkebogyó egyike a C-vitaminban leggazdagabb és leghozzáférhetőbb drogjainknak.... a szervezet napi magnéziumszükségletének fedezésére is jól használható, a hiánypótlásra könnyen hozzáférhető forrást jelent.”
Bernáth Jenő - Vadon termő és termesztett gyógynövények c. könyvében ez olvasható: „A vadrózsa szárított áltermése, főleg a húsa gyógytea alapanyag. Jól tárolható C-vitamin- és P-vitamin (rutin) forrás. Önállóan vagy vitaminpótló roboráló teákban fogyasztják.”
Csupor Dezső, Szendrei Kálmán - Gyógynövénytár-Útmutató a korszerű gyógynövény-alkalmazáshoz: „A csipkerózsa áltermését (népies nevén a csipkebogyót) tradicionálisan megfázás, egyéb fertőzéses betegségek, gyomorsavhiány és ebből adódó emésztési panaszok, húgyúti panaszok kezelésére használják.”
Értékelések
Még nincsenek értékelések.