A tőkehalmáj olajat már rég óta használjuk a gyermekek és felnőttek D-vitamin pótlására. Hazánkban inkább csukamáj olaj néven ismert, holott nem is a csuka májából kerül kivonásra, hanem a tőkehal májából.

Régen nagy becsben lévő terméknek számított a csukamáj olaj, főleg csecsemőknek, kisgyermekeknek, fogantatásra váróknak és a váradósoknak javasolták fogyasztását. Azóta sok év eltelt és a kutatók rájöttek, hogy a tőkehal májában lévő nagy mennyiségű D-vitaminra mindenkinek szükséges van, a csecsemőktől az idősekig egyaránt. A D-vitamin ugyanis igen sok szervrendszerünk megfelelő működéséhez szükséges, így például a szív- és érrendszer, az immunrendszer és a csontrendszer működéséhez is elengedhetetlen.

Miért is fontos rendszeresen tőkehalmáj olajat fogyasztanunk?

  • a magas omega-3 tartalma miatt, mely szinte az egész szervezetre jótékony hatással van. Szív- és érrendszer működésére és az agy működésére kifejezetten jótékony hatást fejt ki,
  • a magas D-vitamin tartalma miatt, mely véd bennünket a különböző betegségek kialakulásától,
  • a tőkehalmáj olaj kifejezetten jót tesz a szív működésének, rendszeres fogyasztásával csökken az esély a betegségek kialakulására,
  • az eddigi kutatások alapján a tőkehalmáj olaj rendszeres fogyasztása csökkentheti a gyermekkori cukorbetegség kialakulásának a kockázatát.
  • a D-vitamin mellett A-vitamint és E-vitamint is nagyobb mennyiségben tartalmaz.

Mennyit érdemes fogyasztani belőle?

A tőkehalmáj olajból általánosságban az alábbi mennyiségek fogyasztását javasolhatjuk a különböző korosztályok számára:

  • 12 éves korig 1/2 teáskanálnyi mennyiséget naponta,
  • 12 éves kor felett 1 teáskanálnyi mennyiséget,
  • terheseknek, szoptatós anyáknak, súlyos betegségben szenvedőknek, D-vitamin hiányosoknak napi 2 teáskanálnyi mennyiség fogyasztása javasolt.

A European Heart Journal című szaklapban publikált tanulmány szerint azoknál, akik 1 héten legalább egyszer halolajat ettek, 12 százalékkal kisebb volt a kockázata a szívgondok kialakulásának, mint azoknál, akik nem fogyasztottak halolajat.

Az is kiderült, hogy azok, akik naponta bevettek egy csupán 0,36 gramm tőkehalmáj olajat tartalmazó kapszulát, 33 százalékkal csökkentették a szívproblémák kialakulásának esélye.
 A LYSI cég izlandi tőkehajmáj olaj tartalmú termékei kiváló minőségről híresek, felnőtteknek és gyermekeknek egyaránt tudunk ajánlani terméket!

  • Gyermekeknek a LYSI tőkehalmáj olaj gyermekeknek készítményből 5 éves korig napi 1 teáskanálnyi, míg 5 éves kor felett 2 teáskanálnyi mennyiség fogyasztása javasolt.
  • 12 év felettieknek  pedig a LYSI natúr vagy citromos ízesítésű tőkehalmáj olajat javasoljuk 2 teáskanálnyi mennyiségben.

A Vitaldepo Webáruházban a LYSI termékek megvásárolhatók!
https://vitaldepowebaruhaz.hu/termekkategoria/lysi-izlandi-halolaj-termekek/

lysi gyermek promo

 Kiemelt ép forrása: https://noosaholistichealth.com/cod-liver-oil/