A daganatos betegségek kialakulásában feltételezhetően 30-60%-ban van jelentősége az étkezés minőségének.

A kötet szerzői szerint a pácienseik közül a daganat felfedezése előtt sokan egyáltalán nem ügyeltek a táplálkozásukra, bár általában tudták, hogyan kellene egészségesen étkezni. A betegségük és a kezelés során a táplálkozáshoz való viszonyuk megváltozik.

Gyurcsáné Kondrát Ilona, Dr. Bittner Nóra daganatos betegeknek szóló  nagy diétáskönyve igazi klassz összeállítás arról, hogyan is érdemes táplálkozni, hogy egészségesek maradjunk!.

Van, aki ragaszkodik a szokásaihoz, van, aki tudatosan odafigyel a táplálkozására, és van, aki alternatív táplálkozással (böjtök, léböjtkúrák, táplálékkiegészítők, stb) próbálja „gyógyítani” betegségét. A szerzők a tudatos, egészséges táplálkozást javasolják a daganatos betegségben szenvedőknek, amely segíti, és nem helyettesíti az egyéb kezeléseket. Nem kúraszerűen kell méregteleníteni, hanem folyamatosan. És ez átvezet bennünket a megelőzés fontosságára!

A könyv nem csupán a daganatos betegeknek szól, hanem mindenkinek, aki ügyel egészségére, egészségtudatosan él és elfogadja a tényt, hogy megfelelő táplálkozással a daganatos megbetegedések kialakulásának kockázata csökkenthető!

Az egészséges táplálkozás megvalósításához érdemes megismerni a táplálkozási ajánlásokat, kipróbálni a könyvben szereplő változatos és egészséges ételek receptjeit. A dietetikus és onkológus szerzőpáros ebben kíván segítséget nyújtani mindannyiunknak.

A könyv szerzői:

  • Gyurcsáné Kondrát Ilona: dietetikus, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének és a Cukorbetegek Budapesti Egyesületének vezetőségi tagja. 1978 óta dolgozik az Országos Korányi TBC és Pulmonológiai ntézetben terápiás dietetikusként, 1985 óta vezető dietetikusként. Számos könyv étrendi fejezetének zerzője. Oktatói, klinikai tanácsadói és szakmai munkája elismeréseként 2007-ben a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége az Év Terápiás Dietetikusa Díjjal tűntette ki.
  • Dr Bittner Nóra, az Országos Onkológiai Intézet onkológus főorvosa akit 2007-ben “Az év orvosának” választották (Astellas díj)! 

Megvásárolható a könyvesboltokban!

Daganatos ételek

Daganatos betegeknek javasolható ételek!