Több mint 45 millió amerikai küzd rendszeres fejfájással, és körülbelül 28 millióra becsülik a migrénesek számát.

Ez utóbbi nagyon erős fájdalommal jár, többnyire a fej egyik oldalát érinti, és erős fény vagy zaj hatására rosszabbodhat. Okozhatja hormonváltozás, rossz étkezési vagy alvási szokások, kiszáradás, stressz, vagy akár az időjárás-változás is.

Időszakosan segíthetnek bizonyos orvosságok, mint az aszpirin, ibuprofén, naproxen vagy hasonlók, de ezekkel óvatosan kell bánni, nehogy túl sokat vegyen be belőle a beteg.

A fejfájás elűzése érdekében érdemes inkább az alább felsorolt természetes módszerek közül kipróbálni néhányat:

  • Kerüljük a monoszodium glutanátot (MSG) tartalmazó termékeket, mivel ez az összetevő – amely gyakran előfordul kínai vagy előre csomagolt ételekben – az arra érzékenyeknél fejfájást okozhat!!!
  • Az aminokat és nitrátokat is ajánlatos kihagyni az étrendből. Aminok lehetnek a csokoládéban, sajtokban, heringben, májban, nitrátok pedig előfordulhatnak egyes húsárukban, például a hot-dogban, szalonnában vagy a szalámiban.
  • A halolaj fogyasztása azonban, amint azt egy vizsgálat során a Cincinnati Egyetem kutatói kimutatták, kifejezetten hasznos lehet a fejfájás csökkentésére. 
  • Csavarjunk friss gyömbért az italunkba, használjuk fűszerként főzés során, vagy szopogassunk el egy-két gyömbéres cukorkát a nap során, mert ez is csodákra képes.
  • A fejfájást gyakran bizonyos izmok görcse okozza. Az állkapocsizmok ellazítására érdemes egy tollat venni a fogaink közé úgy, hogy nem harapunk rá erősen.
  • Az ülőmunkát végzőknek pedig meg kell tanulniuk a helyes testtartást, hogy ne görnyedten üljenek egész nap.
  • A túl sok koffein ronthat a fejfájáson, de kis mennyiség jótékony hatású lehet.
  • Napi 200-400 gramm Magnéziumot is érdemes fogyasztani, és mivel inkább megelőző, mint gyógyító szerepe van, főleg a premenstruációs fejfájásoknál alkalmazható sikerrel. A veseproblémákkal küzdők azonban mindenképp beszéljenek háziorvosukkal, mielőtt magnéziumkúrába fognának.

Figyelem! A cikkben szereplő megállapítások nem vonatkoztathatóak a honlapon található termékeinkre.

Forrás: https://kertvarazsmagazin.hu

Kép: www.bestwaytoloseweight4u.com, https://dokimami.hu