bio ganoderma

A ganoderma biotermelésének 7 előnye

Az eddigi nagyszámú tudományos eredmény, tapasztalat alapján a vörös Ganoderma lucidum gyógygomba, mint bioregulátor dolgozik a testben.

„Harmonizáló” képessége révén fenntartja a testi egyensúlyt, segítheti, javíthatja az általános jó közérzetet, fokozhatja a vitalitást, támogathatja az immunrendszert, az agyi és egyéb élettani funkciókat.
A Ganoderma lucidum adaptogén, az egész testre hat – előnyös, kumulatív, normalizált élettani hatásainak azonban alapvető feltétele a megbízható, standardizált minőségű gomba/gombatermék, ami csak biokörülmények között, organikus termeléssel biztosíthatóEnnek megfelelően a minőségi termelésnek bio-akkreditációval kell rendelkeznie.

A gyógygombák, illetve a belőlük előállított termékek kapcsán az első kérdésnek mindig annak kell lenni, hogy „hol, milyen körülmények között termett a gomba?”

A gyógygombák – így a Ganoderma lucidum – biotermelésének előnyei:

1. A gombákat a lehető legtisztább, a legkisebb környezeti szennyezésű/terhelésű körülmények között kell termelni. A gombák ugyanis kiterjedt micélium-hálózatuk révén a növekedés helyén lévő termőközegből/talajból és vízből szivacsszerűen nagyon könnyen felvesznek mindent, amit ott „találnak”. Éppen ezért az emberi egészségre ártalmas természetes eredetű anyagok és azok bomlástermékei, valamint a súlyosan egészségkárosító szintetikus eredetű toxikus vegyületek (pl. peszticidek) és metabolitjaik, továbbá a toxikus nehézfémek (pl. higany, kadmium, ólom) akadálytalanul bejutnak a gomba micéliumába. Ilyen jellegű hatások nem vagy csak minimális mértékben fordulnak elő ellenőrzött bio-termelési körülmények között.

2. A gombák biotermelésének – amennyire lehet – a föld fölött is környezetszennyezéstől, környezetterheléstől mentes földrajzi körülmények között, tiszta, természetes feltételek mellett kell történnie. A gombák ugyanis a levegőből is képesek táp- vagy éppen toxikus anyagokat felvenni!

3. A bio-termelés előnye, hogy akkor nemcsak gombatest, hanem a micélium is eredményesen felhasználható funkcionális termékek (szárítmányok, extraktok, porok) előállításához. A micélium legalább olyan pozitív élettani hatású összetevőkben, mint a gombatest!

4. A gomba és a belőle készült termékek beltartalmi jellemzőit, értékeit a termelési körülmények, mindenek előtt a táp(termő)talaj határozzák meg. Bizonyított, hogy a bio-körülmények között termelt gyógygombák molekuláris jellemzői, az élettani hatásokért felelős összetevők aránya/mennyisége kedvezőbb, mint a hagyományos termelésűeké. A bio-termelés jobban biztosítja a természetes körülmények közötti maximális beltartalmat.

5. A táptalaj összetétele jobban, célszerűbben szabályozható a bio-termelés körülményei között, azaz ennek standardizálásával stabilizálni lehet a gomba és a belőle készült termékek beltartalmát, minőségét. Például, gluténmentes táptalajon valóban gluténmentes termék állítható elő.

6. A bio-termelés körülményei között a táptalajhoz adott természetes eredetű, ellenőrzött növényi anyagokkal fokozni lehet a gomba pozitív élettani hatású összetevőinek a mennyiségét. Például a gyümölcs, zöldség adalékokkal, melyek hatóanyagaiból a micélium képes felvenni és ezek be is épülnek a gombatestbe, fokozni lehet a termék antioxidáns aktivitását. A gyógynövény eredetű őrlemények (pl. Rhizoma zingiberis, Rhizoma dioscoreae, stb.) például növelni tudják a Ganoderma lucidum bizonyos béta-glükán típusú poliszacharidjainak, illetve triterpénjeinek mennyiségét, azaz a gombatermékek immuntámogató hatását.

7. A biotermelés kiküszöböli a nem bio körülmények között előforduló keresztszennyeződéseket, növényi kölcsönhatásokat és ezzel jobb minőségű, nagyobb hozamú termelés képes biztosítani.

Szerző: Prof. Dr. Dinya Zoltán

Válasszon a  webshopunk kínálatában lévő fülöpjakabi biotermesztésű ganoderma termékek közül!

vitaldepo-tipp-350x70

https://vitaldepowebaruhaz.hu/termekkategoria/biogombak/