A különleges gombafajták kivonatai a legnehezebben gyógyítható betegségeknél is segíthetnek.

A népi gyógyászatban világszerte alkalmazzák a gyógygombákat, ám a hatásuk tudományos igazolására csak a múlt században került sor. Az elmúlt években nem véletlenül váltak egyre népszerűbbé a komoly betegségek terápiájában.

Szervezetet behálózó hatások

A gyógygombafajták legnagyobb előnye, hogy nemcsak egy-egy panaszodra jelentenek megoldást, hanem egész szervezeted működését egyensúlyba hozzák. Ez a magyarázata annak, hogy rövid időn belül általános közérzetjavulást tapasztalsz, és a súlyosabb problémák mellett egyéb, kevésbé zavaró tüneteid is csökkennek.
A legtöbb betegség kiindulópontja az immunrendszer működésének hibája. Túlérzékenység esetén allergiás jelenségek lépnek fel, a túlműködés autoimmun-betegségeket okoz, míg a meggyengült védekezőképesség a fertőzések és daganatok kialakulásának kockázatát rejti. A gyógygombák fontos hatóanyagai a poliszacharidok. Ezek a speciális cukormolekulák szabályozzák az immunrendszer működését, kiemelkedő a szerepük a bakteriális és vírusfertőzések leküzdésében, sejtjeid védelmében. 

 

A gyógygombák kivonatainak tumornövekedést gátló hatását több kutatás is meggyőzően igazolta. A bokrosgombával a kísérletek során az emlő-, a tüdő- és a májdaganatban szenvedő betegek esetében mutattak ki eredményeket, a hamvaskéreg-gomba pedig az orosz orvosok tapasztalata szerint fokozza a kemoterápia hatékonyságát, és mérsékli a mellékhatásokat. A rák megelőzésének érdekében akkor is érdemes alkalmaznod, ha egészséges vagy, hiszen a gombakivonatok segítik szervezeted védekezését a daganatok kialakulásával szemben.

Érrendszered épségéért

A metabolikus szindrómának nevezett jelenség, melyhez a túlsúly, a magas vérnyomás- és koleszterinszint és a diabéteszt megelőző állapot is hozzátartozik, a legtöbb esetben az érrendszert is károsítja. Ezeknek a panaszoknak a hátterében gyakran inzulinrezisztencia húzódik meg, vagyis a sejtek fokozatosan elveszítik az inzulinnal szembeni érzékenységüket. Ekkor nemcsak a vércukorértékek emelkednek, de a legújabb kutatások szerint számos daganatfajta megjelenésének kockázata is emelkedik. Szervezetszintű gyulladás alakul ki már akkor, mielőtt észrevehető tüneteket tapasztalnánk.

 

A gyógygombák közül a lepkefű gomba növeli az inzulinérzékenységet, 2-es típusú diabétesz esetén segít kiegyensúlyozni a vércukorszintet. A káros koleszterin mennyiségét csökkenti, ugyanakkor segíti az egészségvédő vérzsírok termelődését. A vérnyomást is szabályozza: a magas vagy alacsony értékeket egyaránt kedvezően befolyásolja.

A Ganoderma nevű gomba hatóanyagai serkentik a vörösvérsejtek oxigénszállítását, megakadályozzák a vérlemezkék összetapadását, ezáltal megóvnak az életveszélyes trombózistól. Gátolják az érfalak meszesedését, így idősebb korban is kisebb eséllyel fenyeget az érszűkület. A petrencegomba kivonata pedig a metabolikus szindróma teljes tünetegyüttesét képes visszaszorítani, és túlsúly esetén támogatja a fogyókúrát.

Ezerarcú orvosság

Az általános hatásokon túl az egyes gombafajtáknak egyedi gyógyító tulajdonságait is érdemes kihasználni.
Krónikus gyomorhurut, a bélfal gyulladása esetén a cseppkőgomba enyhíti a panaszokat. Ha memóriagyengülést tapasztalsz, szintén ezt válaszd megoldásként! Segíti az agyban azoknak az anyagoknak a termelődését, amelyek serkentik a sejtanyagcserét, és védi az agysejteket a pusztulástól. Klinikai kísérletek szerint az Alzheimer-kór megelőzéséhez is sikerrel alkalmazhatod.
Hólyag- és veseproblémák kiegészítő kezeléséhez az esernyőgomba kivonatát válaszd, mely mérsékli a hólyag gyulladását, elpusztítja a betegséget kiváltó baktériumokat. Ha a vesepanaszaid ödémák kialakulásával járnak, a gomba természetes vízhajtó tulajdonságával segít. Ráadásul káliumvesztéstől sem kell tartanod, hiszen az esernyőgomba igen gazdag ebben az ásványi anyagban, így a vizelettel távozó mennyiséget egyúttal pótolja.
A sav-bázis egyensúly szabályozásához, méregtelenítéshez a Ganoderma lucidum nevű gyógygomba járul hozzá. Hormonális zavarok, szorongásos panaszok esetén is jótékony hatású, mivel szabályozza a mellékvese által termelt adrenalin- és kortizolszintet. 

Tápanyaghiány miatt kialakult fáradékonyságodat is csökkentik a gyógygombák. Mindegyikük gazdag forrása a zsírban és vízben oldódó vitaminoknak, ásványi anyagoknak, nyomelemeknek.

Forráshttps://www.otvenentul.hu/egeszseg/69722

A gyógygombák kivonatainak használata előtt kérd ki kezelőorvosod véleményét. Bár nem kell mellékhatásoktól tartanod, a szakorvosi ajánlás segít, hogy valóban a leghatékonyabb módon egészítsd ki a gyógyszeres terápiát.

Figyelem! A cikkben szereplő megállapítások nem vonatkoztathatóak a honlapon található termékeinkre.