Az Ecowian Higén+99 egy világszínvonalat képviselő magyar fejlesztésű felület ill. kézfertőtlenítő, mely egyedileg kifejlesztett speciális eljárással készül, és egészen más hatásmechanizmussal működik, mint az általános fertőtlenítőszerek.
Mi a baj az általános fertőtlenítőkkel?

A környezetünkben használt fertőtlenítőszerek nagy része olyan anyagokat tartalmaz, melyek még elbomlásuk után is erősen mérgezőek és környezetkárosítóak, vagy csak nagyon lassan bomlanak le. Ezeknek a szereknek a káros hatásai nem pusztán a természetes vizeinket veszélyeztetik a lefolyóba kerüléssel, hanem a lefertőtlenített felületeken is ott maradnak, ezért rendkívül alapos öblítést igényelnek. Élelmiszereknek pedig a közelében sem tárolhatók.

Ezen kívül az alkohol irritálhatja, kiszáríthatja, hámlasztja a bőrt, károsítja a bőrsejteket, és lebontja természetes védőrétegét, valamint vizet von el a bőrsejtektől, növeli bőrgyulladás kialakulásának az esélyét. Ezen kívül az alkoholos kézfertőtlenítő gyengítheti az immunrendszer működését is.

Létezik környezetkímélő megoldás?

A fenti tények  napjainkban egyre nagyobb méreteket öltő vegyszer-ellenességhez vezettek, így felmerült az igény olyan fertőtlenítőszerekre, melyek nem károsak az emberi szervezetre. Azonban a növényi alapú természetes, akár BIO minősítéssel is rendelkező különböző készítmények hatékonysága erősen kétségbe vonható. Hivatalosan a csomagoláson fertőtlenítőszer megnevezés csak akkor szerepelhet, ha a terméket hatósági vizsgálat során BIOCIDNAK minősítik, azaz igazolással rendelkezik arról, hogy elpusztítja a kórokozókat. Egy növényi kivonat ezt nem tudja maradéktalanul teljesíteni.

Mi is az a Higén+99?

A Higén+99 hatóanyaga a hipoklórossav, mely természetes állapotában az emberi szervezetben is megtalálható: az immunrendszer kis mennyiségben védekezésre használja a baktériumok ellen. A Higén+99 egyedülálló módon káros vegyszer-maradékok visszamaradása nélkül bomlik a hatóidő letelte után.

A szer kifújás után egy perc alatt megöli a kórokozók 99.9%-át. BIOCID tulajdonságát a NÉBIH, a Nemzeti Népegészségügyi Központ és az EMI Környezet- és Táplálkozás-egészségügyi főosztálya is igazolta. 

A vizsgálatokból kiderült, hogy a Higén+99 az összes ismert baktérium, vírus, valamint gombák és penész ellen is hatékony. A mikroorganizmusok nem képesek rezisztenciát kialakítani a hatóanyaggal szemben, azaz nem tudnak „hozzászokni” sem.

Miért nem jelent egészségügyi kockázatot használata?

Mert a szer kifújás után hamarosan vízre és sóra bomlik szét, így a Higén öblítést sem igényel! Ez vizsgálatok nélkül is érzékelhető: a frissen kifújt Higén+99 enyhe klórszagot áraszt, ám pár perc múlva a nedves felület szagtalanná válik. Ezt a tulajdonságát ékesen bizonyítja, hogy a Biokontroll Hungária Kft. is engedélyezte a használatát bio gazdálkodásokban, ahol különösen fontos a mind a mikrobiológiai tisztaság, mind a termékek teljes méreganyag-mentessége.

Miért ideális fertőtlenítő a Higén+99?
  • Mert öblítést sem igényel, mivel nem hagy maga után bomlásterméket, csak egy pici sót és vizet.
  • Környezetkímélő, mivel nem terheli a környezetet bomlástermékkel.
  • Gyors fertőtlenítő hatású: 1 perc alatt pusztítja el a baktériumokat, a gombákat és a vírusokat (ld. vizsgálati eredmények a cikk alján *)
  • Nincs ellene rezisztencia: a baktériumok nem képesek ellenállóvá válni a hatóanyagával szemben.
  • Kíméletes, bőrbarát.
  • Nem károsítja a tárgyakat és az embereket sem.
  • Bizonyítottan hatásos, tanúsítványokkal és referenciákkal rendelkezik.
  • Pénztárcabarát ár.
Járványos időszakban is megéri használni?

A járványos időszakok alatt használatával megelőzhető lehet a fertőzések belobbanása. Az egész családot védi a külső kórokozóktól, ugyanis szermaradvány mentesen lehet kezelni a gyerekek használati tárgyait, akár étkezési eszközről, akár szájápolási eszközről, akár játékról legyen szó. Méreganyag nélkül lehet higiéniát teremteni közvetlen életterünkben.

Csökkentheti az emberről-emberre, felületekről emberre történő fertőzések számát. Ott ahol sok az idős, az ápolt és legyengült immunrendszerű ember, életet menthet.

 
A Vitaldepo Webáruházban most 1+1, 2+1-es akcióban rendelhetők az Ecowian BIO fertőtlenítőszerek:

https://vitaldepowebaruhaz.hu/termekkategoria/bio-fertotlenitok-tisztitok/

 

*A HIGÉN+99 termékekkel végzett vizsgálati eredményeket itt olvashatják:

1 perces virucid hatékonysági jegyzőkönyv

Hatásvizsgálat 500 ppm 30%-os oldat WESSLING