Rengeteg kérdés érkezett be hozzánk a HerbaPharm Europe Kft által gyártott természetes növényi készítményekkel kapcsolatban az utóbbi hetekben. Éppen ezért megkértük a termék kifejlesztőit, hogy válaszolják meg a felmerült kérdéseket, s a hivatalos válaszokkal együtt ezeket itt most közzé is tesszük. 

1. A HerbaClass Természetes Növényi Kivonat 30-35% ill. 40-45% alkohol tartalommal bír! Nem sok ez egy kicsit? Csak hasonlításképpen: Johnnie Walker Red Label Whisky 500 ml 40 %-os! 

Az alkohol tartalom, kúraszerű használat mellett – amennyiben nincs alkohol érzékenység, és gyógyszer összeférhetetlenség – nem okozhat problémát. Az alkohol a hatóanyagok mielőbbi véráramba kerülését szolgálja, és a kivonó anyag szerepét is betölti. Terveink közt szerepel olyan termékek előállítása is, melyek alkohol tartama jóval alacsonyabb a mostaniaknál.

2. Napi 10-30 ml kivonat elfogyasztása után merjek beülni autót vezetni? Éppen ezért, mely napszakban javasolt az alkalmazása?

A HerbaClass Természetes Növényi Kivonatok fogyasztása csak akkor javasolt, ha előreláthatóan minimum két óráig nem vezet autót. A jelenlegi törvény szerint „zéró tolerancia” van érvényben az alkohol fogyasztására autó vezetés esetén. Az alkoholkalkulator.hu oldalon mindenki kiszámíthatja testsúlyának megfelelően az elbomlási időt. Eszerint egy 50 kg-os ember esetében 30 ml 40% alkohol tartalmú termék fogyasztása esetén kb 2 óra alatt bomlik le a szervezetben az összes alkohol. Nyilván ennél nagyon testsúly esetén ez rövidebb idő alatt következik be. Ezért az autót vezetők számára leginkább az esti órákban javasolt a fogyasztásuk. Természetesen a leírtak csak akkor érvényesek, ha a javasolt 10-30 ml mennyiség mellett nem fogyaszt semmi más alkoholt tartalmazó terméket.

3. Természetes növényi krém használható visszeres lábra is?  Visszeres lábra elég a krém, vagy egy időben belsőleg a folyadék, és/vagy a por is javasolt a hatékony eredmény eléréséhez?

A hazai és nemzetközi kutatások szerint, az alapanyagként felhasznált magokból előállított kivonatok (természetes növényi krém és természetes növényi kivonat) hatóanyagai (flavonoidok, lignánok, cannobinoidok, A és E vitamin, szilimarin család, antioxidánsok stb) gyulladás csökkentő, fájdalomcsillapító, véralvadást csökkentő, érelmeszesedést csökkentő, sejt regeneráló, ér fal erősítő, és vérnyomás csökkentő hatással rendelkeznek. A felsorolt hatások egymást erősítik, ezért a krém és a folyadék hatékonyan alkalmazható a visszér kialakulásának megelőzésére, a visszér káros hatásainak csökkentésére, és a visszerek regenerálódására. Visszeres panaszok esetén napi 2-3x javasoljuk használni a 40-es természetes növényi krémet, és egyidejűleg javasoljuk a 30-as, vagy 40-es kivonat fogyasztását is, hogy a szervezet külső-belső támogatást kapjon. A 30-as és 40 -es krémek és kivonatok hatóanyag összetétele ugyanaz, csak a 40-es termékek kb. 30%-al nagyobb koncentrációban tartalmaznak hatóanyagokat, ezért a hatás ennek megfelelően nagyobb. Az őrlemény (por) nincs a visszeres problémára hatással.

4. Ekcémás bôrre is használható?

Az ekcémának számos típusa és kiváltó oka van. Egyes típusok esetében hatásosnak bizonyult növényi krém „30” termékünk használata, más esetekben viszont irritációt, maró érzést váltott ki, vélhetőleg alkohol tartalma miatt. Nem jelenthetjük ki tehát, hogy minden ekcémás tünettel rendelkező használóra pozitív hatással a készítmény. Esetleg érdemes a kendermag olajat kipróbálni.

5. Pikkelysömörre is használható? Könnyen felszìvódik? Felszívódás után mennyi időt kell várni a hatására?

A kutatók ígéretesnek tartják a rostkender hatóanyagaink alkalmazását a pikkelysömör kezelésében az immunrendszer szabályozásán és a gyulladáscsökkentő hatásokon keresztül. Kivonataink, és krémeink legnagyobb százalékban kendermag kivonatot tartalmaznak. Számos fogyasztói visszajelzés alapján a külső-belső terápia együttes alkalmazását látjuk leghatékonyabbnak, hiszen az esetek mintegy felében a bőrtünet mellett belső gyulladás is áll a betegség hátterében. Javasoljuk tehát valamely növényi kivonatunk (30-as vagy 40-es folyadék) fogyasztását, és a 40-es krém külsőleges használatát (napi 2-3 alkalommal). A krém jól felszívódó. Érdemes jó vastagon bekenni az érintett területet, majd óvatosan bemasszírozni a bőrbe. A páciensek zöme 1-2 héten belül már érzékel pozitív változást, de a regenerálódási folyamat (részleges, vagy teljes) hosszú időt vesz igénybe (3-6 hónap). A tünetek változásától függően a folyadék fogyasztását 3-4 hónapig, a krémet a tünetek fennállásáig javasoljuk használni.

6. Csípőporc kopása esetén hatásosak -e a termékek? Melyiket kell használni? Lehet -e kombinálni őket, s ha igen akkor milyen mennyiségben? Állandóan vagy kúraszerűen kell használni?

A természetes növényi alapú 30-as vagy 40-es kivonat és a természetes növényi őrlemény kombinált használata ajánlott a következő okok miatt:

  • Gyulladás gátló hatás (folyadék)
  • Fájdalomcsillapító hatás (folyadék)
  • Sejt regeneráló hatás (folyadék)
  • Zselatin (kollagén) tartalma miatt a csontok és porcok kálcium tartalmának pótlására, regenerálására alkalmas (őrlemény).

Kúraszerűen 2-3 hónapig javasolt a szedése.

7. Seprűvéna megszüntetésére jó-e? 

Természetes növényi alapú kivonat (30-as vagy 40-es folyadék), napi 10-30 ml és természetes növényi krém (30-as vagy 40-es krém) együttes használata ajánlott a következő okok miatt:

A hazai és nemzetközi kutatások szerint, az alapanyagként felhasznált magokból előállított kivonatok (természetes növényi krém és természetes növényi kivonat-folyadék) hatóanyagai (flavonoidok, lignánok, cannobinoidok, A és E vitamin, szilimarin család, antioxidánsok stb) gyulladás csökkentő, fájdalomcsillapító, véralvadást csökkentő, érelmeszesedést csökkentő, sejt regeneráló, érfal erősítő, és vérnyomáscsökkentő hatással rendelkeznek. A felsorolt hatások egymást erősítik, ezért a folyadék és krém alkalmazható a seprűvéna kialakulásának megelőzésére, a seprűvéna káros hatásainak csökkentésére, és a seprűvéna regenerálódására. Seprűvéna panaszok esetén napi 2-3x javasoljuk használni a „40”-es természetes növényi krémet, és egyidejűleg javasoljuk a 30-as és 40-es kivonat fogyasztását is, hogy a szervezet külső-belső támogatást kapjon. A 30-as és 40 -es krémek és kivonatok hatóanyag összetétele ugyanaz, csak a 40-es termékek kb. 30%-al nagyobb koncentrációban tartalmaznak hatóanyagokat, ezért a hatás ennek megfelelően nagyobb. Az őrlemény nincs a seprűvéna problémára hatással.

8. Régi heget el tudunk vele tüntetni?

Nincs tapasztalat arra eddig, hogy régi heget a krémmel el lehetne tüntetni, de mindenképp regenerálja a területet.

9. Hatásos-e a természetes növényi krém csontfájdalmakra? 

Az eddigi tapasztalatok szerint a növényi krém csontfájdalmakra  alkalmazható a következő okok miatt: a növényi krém hatóanyagai jelentős fájdalom csillapító, gyulladásgátló és sejt regeneráló hatásokkal rendelkeznek.

A növényi krém mellett, ajánljuk a HerbaPharm természetes növényi őrleményt fogyasztását is, melynek zselatin (kollagén) tartalma alkalmas a porcok és csontok kálcium tartalmának pótlására és a csontokhoz közeli ízületek fájdalmainak csökkentésére, porcok karbantartására.

10Pajzsmirigy alul működésre jó a kivonat?

Sem szakirodalmi adatok, sem fogyasztói visszajelzések alapján nincs tudomásunk arról, hogy pajzsmirigy alul,- vagy túlműködésre van-e bármilyen hatása termékeinknek.

11. Sokízületi gyulladásra használható?

A tudományos kutatások és a felhasználói tapasztalatok alapján izületi gyulladásra használható mind a növényi kivonat (folyadék), mind a növényi krém a bennük található, természetes hatóanyagokat tartalmazó kedvező élettani hatású molekulák miatt. Ilyen molekulák például a flavonoidok, cannobinoidok és lignánok, melyek jelentős gyulladásgátló, fájdalom csillapító és sejt regeneráló hatásokkal rendelkeznek.

12. HerbaClass Természetes Növényi Kivonat (500 ml) 30-35% ill. 40-45% alkohol tartalmú. Hogyan döntsem el melyiket használjam? Az alkohol tartalom a felszívódás mértékét, az ital hatékonyságát, eltarthatóságát befolyásolja?

A természetes növényi kivonat (30-as és 40-es) ugyanazzal a hatóanyag összetétellel rendelkezik, csak a 40-es kivonatnak kb. 30%-al nagyobb az alkohol tartalma és így a benne oldott hatóanyag koncentrációja is. Az etil-alkohol a szabadalmi bejelentéssel védett kivonási eljárás egyik fő oldószere, tehát az alkoholos frakció tartalmazza a hatóanyagok jelentős részét. Az alkohol egyben a hatóanyagok tartósító szere is, mivel a tárolás során, kizárja a hatóanyagok lebomlásának lehetőségét, hogy a levegőben lévő oxigén hatására.

Az ital hatóanyagainak hatékonyságát az alkohol megnöveli, mivel azok felszívódása gyorsabb megtörténi az emberi szervezetben, csökkentve annak kockázatát, hogy a gyomorsav károsítja őket.

13. Ha vezetni fogok napközben akkor a HerbaClass növényi kivonatnál az alacsonyabb alkohol tartalmút vegyem be reggel? A szonda kimutatja? Vagy inkább estefelé igyam meg? A Herbapharm kenőcsnél derék és csípőfájásnál csak a bemasszírozást, vagy a bemasszírozást dunsztkötéssel alkalmazzam éjszakára?

A HerbaClass Természetes Növényi Kivonatok, mivel alkohol tartalmú termékek, ugyanúgy kimutathatók a szonda által, mint bármely szeszesital. Az alkoholkalkulator.hu oldalon mindenki kiszámíthatja testsúlyának megfelelően az elbomlási időt. Eszerint egy 50 kg-os ember esetében 30 ml 40% alkohol tartalmú termék fogyasztása esetén kb. 2 óra alatt bomlik le a szervezetben az összes alkohol. Nyilván ennél nagyon testsúly esetén ez rövidebb idő alatt következik be.

A derék és csípő fájásnál elsősorban bemasszírozást ajánlunk, a krém gyors felszívódása miatt. A tapasztalat szerint, a szabad bőrfelületre juttatott krém a bemasszírozás után fél órával teljesen felszívódik.

A dunsztkötés akkor ajánlható, ha nagyobb mennyiségben (vastagabb rétegben) kívánjuk a krémet alkalmazni a bőrfelületen.

14. A Természetes Növényi Kivonatok napi adagja hogyan függ a testtömegtől, és van-e a pontosabb adagolásra ajánlás, mert a 10-30 ml aránya háromszoros, tehát elég nagy.  

A 10-30 ml tartomány azért van megadva, mert, hasonlóan bizonyos gyógyszerek esetén is, figyelembe veszi azt a tényt, hogy bizonyos tünetekre vonatkozóan, vagy a tünetek súlyosságát figyelembe véve kisebb vagy nagyobb adagok napi bevétele ajánlott. Kisebb testsúlyú fogyasztóknál inkább a 10-20 ml, nagyobb testsúly esetén a 20-30 ml bevitele javasolt.

Érdemes tudni, hogy ezek a termékek étrend-kiegészítők és nem gyógyszerek! A megfigyelt kedvező élettani hatások miatt, szeretnénk elérni egyes termékek hagyományos növényi gyógyszerré való minősítését. Ebben a kategóriában lehet csak pontosan megadni az ajánlott napi mennyiséget.

15. Sarokízületem fáj: a krémet naponta kenjem, majd dunsztoljam?

A sarokízületi gyulladásra ajánlott a napi 2-3 alkalommal a krémezés, a krém 10 perc alatt teljesen beszívódik, ha a felülfeten egyenletesen val alkalmazva, és bele van masszírozva az adott felülfetbe. A dunszt alkalmazása akkor indokolt, ha például este nagyobb mennyiségben akarja a fájós területre juttatni a krémet. Ekkor vastagabban krémezve a területet folpack-al körbe lehet tekerni a területet, hogy még több krém felszívódhasson. A növények fájdalomcsillapító, gyulladásgátló, sejtregeneráló hatásúak.

A felhasználók visszajelzése alapján: hasonló esetekben (térd, boka sarok ízület) napi kétszeri kenése esetén 10 napon belül jelentős fájdalom csökkenést tapasztaltak.

16. A kivonatot szeretném arcüreg gyulladás miatt használni. Hígítottam tízszeresre, bele töltöttem kiürült orrspray üvegébe, egyszer használtam, majd teljesen eldugult. Van olyan eszköz, amivel ezt meg lehet oldani? Vagy orrcseppként lehet csak alkalmazni, ami szerintem kevésbé hatékony, és nem kellemes, amikor túl folyik a torkunkba az oldat.

Felhasználói tapasztalatok alapján a folyadékot 5 ml -es adagban vizzel hígítva az alábbi arányban: 1 ml kivonat és 4 ml víz, 10 ml-es műanyag injekciós fecskendőből (tű nélkül!) probléma mentesen lehet közvetlen orrba fecskendezni, ami valóban átmossa az arcüreget és hatékony gyulladás gátló. A befecskendezés érdemes fekvő állapotban végezni. Gyakran a torokba is átcsorog, de csak kis mennyiségről van szó, hasonlóképp bármely orrspray-hez.

17. HerbaClass természetes növényi őrlemény (500 g) termékkel kapcsolatban kérdezem, hogy esetleg süteménybe, krémbe keverve is fogyasztható-e? Sütésálló? Van mellékíze?

Volt olyan visszajelzés, hogy valaki kenyérsütéshez felhasználta az őrleményt, és elégedett volt a végeredménnyel. A zselatin miatt azért óvatosan kell bánni a felhasznált mennyiséggel. A magas hőmérséklet viszont elbont egyes élettanilag kedvező hatású molekulákat, ezért csökkenhet a jótékony hatás. Nincs erős mellékíze.

18. A Természetes Növényi Kivonat (500 ml) termékkel kapcsolatban kérdezném, hogy ha gyermek szedné, akkor az alkoholtartalmát hogyan lehet minimalizálni? 

A növényi kivonatokat, azaz tinktúrákat alkohol tartalmuk miatt 18 éven aluliak számára semmilyen mennyiségben nem ajánljuk fogyasztani. Otthoni alkohol elpárlást sem javaslok semmi esetre sem annak veszélyessége miatt, és nem utolsó sorban mert az jelentős hatóanyag vesztéssel is járna. A kivonatok hígítása sem jelent megoldást, hiszen attól még kisebb százalékban, de jelen van az alkohol. Terveink közt szerepel olyan termék előállítása, mely minimális alkohol tartalommal bír majd. Bizonyos hatóanyagok kristályos formában is előállíthatók, ez a kiszerelési forma még fejlesztés alatt.

19. Szeretném a gyártótól megkérdezni,hogy a kézremegésre mit ajánl szedni?  

A természetes növényi kivonatok olyan hatóanyagokat tartalmaznak, amelyek mind kutatási tapasztalatok, mind fogyasztói tapasztalatok alapján alkalmas a kézremegés tüneteinek enyhítésére.

20. Szeretném megkérdezni a feltalálót, hogy skizofréniára mit ajánl?

Tapasztalataink, fogyasztói visszajelzések nincsenek arról, hogy skizofréniával küzdők esetében, hatásos lehet-e növényi komplexünk. Új információk miatt hasznos a CBD olaj skizofréniára gyakorolt hatásáról olvasni. Magyar nyelvű cikkek nagy számban megtalálhatók például a https://orvosikannabisz.com/ oldalon.

21. Evés előtt vagy evés után kell a cseppeket bevenni?

A növényi kivonatok felszívódását nagyban segíti alkohol tartalmuk, mielőtt a gyomorba kerülve a gyomorsav károsítaná a hatóanyagokat. A jobb felszívódás miatt hatékonyabb étkezés előtt meginni a kivonatot hűvös folyadékban elkeverve. A szervezet lúgosítását segítve jótékony, ha kiegészítésképp minden nap egy fél citrom levét is megisszuk akár ehhez a mixtúrához hozzáadva.

22. Az őrleményt hogyan lehet fogyasztani? Joghurtba, teába, üdítőbe is lehet vagy csak közvetlenül?                    

Az őrleményt ajánlott ivójoghurtba, tejbe, teába, üdítőbe keverve fogyasztani azért, hogy az őrleményt alkotó finom szemcsék nehogy belégzéssel a légcsőbe kerülve fulladásos tüneteket okozzanak, illetve folyadék nélkül bevéve a szájüregben azonnal zselésedni kezd az anyag, így ez a beviteli mód semmiképp nem ajánlott. Folyadékban elkeverve is azonnal meg kell inni az elegyet, mert pillanatokon belül besűrűsödik.

23. A krémet naponta hányszor kell felkenni a bőrre? Van-e túladagolás? A Hatos tv műsorában láttam a csodálatos hatását a krémnek.  

A krémeket célzottan, helyi alkalmazásra, problémakezelés céljából naponta egy vagy több alkalommal javasoljuk használni, túladagolni tulajdonképpen nem lehet, a termék nem gyógyszer. Jó hatással rendelkezik többek között gyulladás miatti fájdalmas testrészek kezelésére, pattanások, helyi bőr gyulladások, zúzott, vágott ütött bőrsérülés (nem nyílt seb), napleégés kezelésére, rossz vérkeringésű területek állapotának javítására. Hatóanyagai teljes mértékben természetes eredetűek, melyek gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító, sejt regeneráló hatással bírnak. Nem testápoló készítményekről van szó, alkohol tartalmuk miatt a teljes testfelületet napi rendszerességgel ne kenjük vele. A bőr regeneráló, fiatalító hatása miatt dúsíthatjuk a szokásosan használt testápolót a „30”-as krémmel.

24. A Növényi Kivonat (500 ml) 30-35% ill. 40-45% alkohol tartalmú termék használható-e candida gombára? 

Fogyasztói visszajelzések alapján tapasztalataink nincsenek ezen a területen. Ismeretes viszont, hogy a Candida gomba leküzdéséhez többek közt elengedhetetlen az immunrendszer megerősítése, és a méregtelenítés. Kivonataink olyan növények terméséből készülnek, melyek ebben segítséget nyújtanak. Gondolok itt a kender-, és máriatövis magból készített kivonatainkra. Ajánljuk tehát kivonataink kúraszerű fogyasztását (2-4 hó). Készítményeink felkeltették érdeklődését Dr. Szolnoki Lajos háziorvos-természetgyógyásznak is, aki rendkívül nagy e téren rendelkező szakmai tapasztalatával ajánl célzott terápiát a Candidával küzdő páciensek számára.

25. Cukorbetegségre mit ajánlana?  

Kömény tartalma miatt segíthet cukorbetegek esetében, visszajelzések szerint kis mértékben javította a vércukor értékeket.

További jó egészséget kívánunk minden kedves HerbaClass termék használónak!

Prof. Dr. Hajtó János

 

A HerbaClass természetes növényi termékek megvásárolhatók

a Vitaldepo Webáruházban a képre kattintva:

 

Rövidesen itt az újdonságunk, a HerbaClass!

Íratkozzon fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülhessen legfrissebb híreinkről, újdonságainkról, akcióinkról: