Az eddigi vizsgálati eredmények azt mutatják, hogy a shiitake gomba kivonat ígéretes szerepet tölthet majd be a humán papilloma vírus fertőzés gyógyításában.

Egy preklinikai vizsgálatban azt találták, hogy az AHCC (Active Hexose Correlated Compound) kivonat (shiitake gombából készült kivonata) megölheti a humán papilloma vírust (HPV), mely az egyik leggyakoribb szexuális úton terjedő fertőzés az USA-ban. Dr. Judith A. Smith, a University of Texas munkatársa azt is felfedezte, hogy AHCC csökkentette a petefészek daganat növekedését. A kutatási eredményeit a Nőgyógyászati ​​Onkológiai Társaság legutóbbi floridai találkozóján mutatta be.

Az AHCC hatékony az egerekben
A kutatás folyamán a HPV pozitív és negatív egerek is kaptak AHCC  kezelést. A HPV-vel fertőzött  egerek a 90 napos AHCC kezelést követően meggyógyultak, és a vírusfertőzés nem tért vissza a 30 nappal a kezelés befejezése után sem. Az emberi és állati tanulmányok kimutatták, hogy a AHCC növeli a természetes ölősejtek számát. Dr. Smith azt mondta, hogy ezek a sejtek teszik lehetővé, hogy a szervezet legyőzze a fertőzéseket és a blokkolja a tumor növekedését. Dr. Smith kutatásai azt mutatják, hogy AHCC nem csak elpusztítja a HPV -it, hanem segít megelőzni a HPV okozta rákos megbetegedéseket is .

Mi is az AHCC ?
AHCC egy természetes étrend-kiegészítő, amelyet már régóta használnak az immunrendszer erősítésére, a Shiitake gomba kivonata lényegében.
Az AHCC-t már több, mint 1000 orvosi klinika és kórház használja világszerte.

Az AHCC meggyógyítja a HPV-t ?
Dr. Smith elmondta, hogy az eddig elvégzett kísérletek sikeresek voltak, de további vizsgálatokra is szükség van,  hogy embereken is bizonyítani tudják a shiitake kivonat hatékonyságát. Az AHCC nem okoz mellékhatásokat, mely szintén egy nagyon fontos szempont a későbbi humán kezelések szempontjából.
A shiitake gomba kivonatok vagy őrlemények immunrendszer támogatására addig is kiválóan használhatók.

Figyelem! Ez a cikk tájékoztatási célt szolgál! A benne lévő információk nem alkalmasak betegségek kezelésére. Az AHCC használata nem helyettesíti az orvosi terápiát, maximum kiegészítheti azt.

Forrás: https://gombakirály.hu

fin Mycelcaps AHCC®(80x)