A krill olaj vagy rákolaj még sokak számára ismeretlen, de ez feltehetően hamarosan változni fog, hiszen annyi pozitív hatása van, hogy nem lehet nem tudomást venni róla.

Az előnyeivel kapcsolatban végzett vizsgálatok szerint egyformán jót tesz az egészségünknek és a közérzetünknek, jelenleg, mint az omega-3 zsírsav leggazdagabb természetes forrását tartják számon. Ebből következően a szervezet számos pontján segíti a megfelelő működést, kezdve az érrendszertől az idegrendszeren át egészen az ízületekig.

Napjaink egyik legígéretesebb étrend-kiegészítőjéről van tehát szó, nézzük, melyek a rákolaj legfőbb előnyei:

1. Keringési rendszer támogatása
A krill olaj biztosítja a kellő mennyiségű omega-3 zsírsavat, melynek pótlása nehézkes, hiszen nem sok élelmiszer tartalmazza. Számos tanulmány állítja, hogy aki sokat fogyaszt belőlük, annak nem kell aggódnia a keringési betegségek miatt, mivel az omega-3 zsírsav a szív és az erek számára az egyik legfontosabb tápanyag. A krill olajról azt is kimutatták, hogy biológiailag sokkal jobban hasznosítható formában tartalmazza ezeket az esszenciális zsírsavakat, mint a halolaj, melyet a közelmúltig a legjobb forrásának hittek.

2. Koleszterinszintre való jótékony hatás
Egy Kanadában végzett vizsgálat szerint a krill olaj sokkal hatékonyabban csökkentette a vérben a káros LDL koleszterin és emelte a hasznos HDL koleszterin szintjét, mint a halolaj. Különlegessége abban is megmutatkozott, hogy képes volt csökkenteni a trigliceridek mennyiségét, melyeket a szervezet felesleges zsírként raktároz el.

3. Agyműködés serkentése
Az omega-3 zsírsavaknak óriási szerepük van az agy és az idegrendszer egészséges működésében. Hiányukat közvetlen összefüggésbe hozták a depresszióval, az agresszív viselkedéssel, hiperaktivitással, az Alzheimer-kór és az időskori elbutulás kialakulásával. A krill olaj magas zsírsav tartalmával – az EPA és DHA is megtalálhatók benne – teljes mértékben támogatja az agyműködést, pozitívan hat a mentális egészségre.

4. Kedélyállapot javítása
Mivel kiegyensúlyozza az agy és az idegrendszer működését, a hangulatra, a kedélyállapotra is pozitívan hat.

5. Gyulladáscsökkentés
A krill olajban lévő omega-3 zsírsavak természetes gyulladáscsökkentő hatással rendelkeznek. Azáltal, hogy a szervezetben fellépő gyulladásokat csillapítják, sok problémát képesek enyhíteni. Hatékonyak az ízületi gyulladás és a PMS tüneteinek csökkentésében, ugyanakkor a szintén gyulladásos eredetű szívbetegségek kockázatát is csökkentik.

6. Utóíztől mentes hatás
A halolajat világszerte rengetegen fogyasztják, de jóval kevesebben tudják, hogy a rákolaj hasonló hatásokkal rendelkezik, sőt, számos előnye is van a halolajjal szemben. Amit legelőször tapasztalhatunk, hogy a krill olajnak nincs kellemetlen halas utóíze, ami sokaknak okoz problémát a halolaj szedésénél. Ennél fontosabb, hogy a krill olajban lévő hatóanyagokat a szervezet sokkal könnyebben tudja hasznosítani, azaz kisebb mennyiségben is intenzívebben fejti ki hatását, mint a halolaj. Az antioxidánsok mennyiségét tekintve szintén a krill olaj kerül ki győztesen az összehasonlításból.

7. Bőrvédelem
A rákolaj tartalmaz egy asztaxantin nevű anyagot, ami a bőrt védi a káros UV-sugaraktól. Ennek köszönhetően a krill olaj csökkenti a bőrrák és más olyan betegségek kialakulásának kockázatát, melyek a káros napsugárzással hozhatók összefüggésbe.

MOST vásároljon AKCIÓS áron Krill olajat a Vitaldeponál: https://vitaldepowebaruhaz.hu

krill-omega3_banner