Kuti Lúgos Ételízesítő, a konyhai lúgosítás forradalmian új világa

A Kuti Lúgos Ételízesítő egy forradalmian új lehetősége az egészséges étkezés megvalósításának.

De miért is? Nézzük sorban milyen természetes anyagokat tartalmaz, melyek egészségmegőrző hatása már régóta közismert.

GANODERMA

DSC_7537Ételeink ízesítéséhez gyakran használunk különféle gombákat. Nálunk különösen népszerű a csiperke, ritkábban kerülnek az ételekbe erdei és illatos gombák. A keleti kultúrában a gombák sokkal ismertebbek, bátrabban és gyakrabban választják zöldséges ételek kiegészítőjeként, levesekhez, de akár teafogyasztáshoz is.
Számunkra a ganoderma gomba felhasználása kevésbé ismert ételek készítéséhez, ezért ez az újszerű felhasználás a Kuti Lúgos Ételízesítőn keresztül az Önök konyhájába is eljut!

Milyen tulajdonságaiért került a Kuti Lúgos ételízesítőbe a ganoderma gomba?

A ganoderma gomba egészét tekintve

  • csökkentheti az emésztőrendszeri panaszokat,
  • serkentheti az epeműködést,
  • szerepe van a szénhidrát anyagcserében, a cukorháztartás egyensúlyának fenntartásában.

A ganoderma gomba íze jellegzetes, kesernyés, ezért önálló használata az ételek élvezeti értékét csökkentheti. Aromás fűszerekkel, növényekkel célszerű használni így íze nem tűnik fel, ám hozzájutunk jótékony hatásaihoz. A Kuti Lúgos Ételízesítő fűszerei, növényi és egyéb természetes anyagai harmonikusan kiegészítik egymást, így ezzel az ételízesítővel készített ételeiket jóízűen fogyaszthatják. 

KURKUMA

kurkumaVajon miért került a kurkuma a Kuti Lúgos Ételízesítő-be?
A kurkumin emésztésserkentő, serkenti az epe képződését, melynek a zsírok lebontásában is van szerepe. Minél több epe termelődik az elfogyasztott ételek emésztése annál könnyebbé válik.
A kurkumin maga is zsírban oldódik, tehát zsírokat, olajokat tartalmazó ételek fogyasztásakor tudja jól kifejteni hatását. Felszívódását növeli szinergistája a piperin, azaz a fekete bors hatóanyaga. Természetesen a Kuti Lúgos Ételízesítőben mindkettő hatóanyag megtalálható.
Egyre több tanulmány kerül napvilágra a kurkumin gyulladáscsökkentő hatásáról. 
Tartós gyulladásokat követően különféle betegségek, betegségcsoportok jöhetnek létre. Ilyenek például a cukorbetegség, Alzheimer-kór, különféle rákos megbetegedések, reumatoid artritisz, ízületi megbetegedések, gyulladásos bélbetegségek, asztma, szív-és érrendszeri megbetegedések, depresszió.

A kurkuma természetes formájában fűszerként bátran használható. A Kuti Lúgos Ételízesítő kellemes ízvilágot ad az ételeknek, próbálják ki húsok, halak, főzelékek, levesek, zöldségek készítéséhez.

HIMALÁJA SÓ

himalája sóKuti Lúgos Ételízesítő egyik fő alapanyaga a himalája só. A himalája sóról az utóbbi időben sok érdekesség került napvilágra. 
 
A himalája só fantázianév, ám nátrium klorid ez is (98%). Pakisztánból származó bányászott kősó, a benne található egyéb ásványi anyagok, mikroelemek (összességében 2%) aránya más, mint a konyhasóé. Jód tartalma természetes. Hozzáadott segédanyagokat, tapadásgátlót nem tartalmaz. Szemcséi eltérő színűek lehetnek, élénkebb vagy halványabb rózsaszínét a mangántól (szabadgyök fogó, gyulladás csökkentő hatású, anyagcsere folyamatokat segíti) kapja, a vas tartalom a sószemcséknek vöröses-barnás színezetetet ad.

Sokan úgy vélik, miután az íze nem olyan sós, mint amit a mindennapi étkezések alkalmával megszoktak és mert színes, ezért a himalája só csak fürdősónak használható. Természetesen egészség megőrzéshez, fenntartáshoz fürdősóként is használható, de NaCl tartalma egyértelművé teszi, hogy konyhasóként használatos.

Kuti Lúgos ételízesítő kizárólag természetes anyagokat,  fűszer- és gyógynövényeket használ fel, színezéket, mesterséges tartósítószereket nem tartalmaz, így fő összetevője a himalája só tökéletes összhangban áll az ételízesítő többi alkotóelemével.
A himalája só ásványianyag tartalmának, természetességének köszönhetően lúgosító étrendek, diéták kelléke, előnyös tulajdonságai miatt egészségesebb ételek elkészítéséhez használatát önállóan is ajánljuk.

 SZŐLŐMAG

A szőlő rengeteg jótékony hatással bír, legyen szó akármelyik fajtájáról. A szőlőmag pedig egyike a természet leghatékonyabb antioxidánsainak. A szőlőmag mikroörleményben található polifenolok antioxidáns hatásának köszönhetően hozzájárulnak a szervezet immunrendszerének erősítéséhez és a szervezetben zajló káros oxidatív folyamatok gátlásához.

A szőlő magjában és héjában, koncentrált formában vannak jelen a fenolos vegyületek, a flavonoidok, a resveratrol, az A- és C-vitaminok. Mindemellett a szőlő héja és magja is tartalmaz olyan vegyületeket, melyek erőteljes antioxidánsok; különösen a magja tartalmaz  koncentráltan az egészségre jótékony hatású vegyületet. 

A szőlőmag rendszeres fogyasztása hozzájárulhat a keringési problémák megelőzéséhez, enyhítheti az allergiás tüneteket, illetve segíthet beállítani a megfelelő  koleszterinszintet. Gyulladásos problémák esetében is jótékony lehet hatása. Összességében tehát a szőlőmag kivonat hozzájárulhat az emberi élettartam meghosszabbításához.

HUMINSAV

huminsav-2 Forrás: https://www.meregtelenites-beltisztitas.com/A természet csodálatos ajándéka. Jó úton halad afelé, hogy a 21. század gyógyító csodájává váljék.
A humin anyagok a növényi eredetű biomassza évezredes bomlási folyamataiban, a növények humifikálódása során keletkeznek. A huminok családjába tartoznak a biológiailag aktív és igen értékes huminsavak és fulvolsavak, melyek legalább 70-féle ásványi anyagot tartalmaznak önmagukban, és mindezeket felvehető, biológiailag hasznosítható formában.

Az emberi szervezetben a vitaminok, ásványi anyagok és a nyomelemek optimális koncentrációja szükséges ahhoz, hogy testi, lelki, szellemi téren jó közérzettel rendelkezzünk. Vagyis minden baj, betegség, fejlődési rendellenesség okát az ásványi anyagok, mikroelemek, vitaminok hiányában kell keresnünk. Ezt a gondolatot Dr. Linus Pauling, a kétszeres Nobel-díjas német származású amerikai kémikus, az ortomolekuláris medicina atyja fogalmazta meg az 1960-as években.

Rossz szokásaink pl. a dohányzás gyorsíthatják egyes nyomelemek kiürülését a szervezetből. Táplálékaink átalakítása (főzés, konzerválás) pedig számos nyomelem biológiai hasznosulását rontja. A szervezetben így gyakran hiányállapotok keletkeznek, és ezeket a hiányokat bizony pótolnunk kell, hogy szervezetünk megfelelően tudjon működni. Az azonban nem mindegy, hogy milyen forrásból pótolunk. A legfőbb cél az lenne, hogy az ásványi anyagokat, nyomelemeket organikus, tehát az eredetihez hasonló formában vigyük be a szervezetbe, hiszen így tudnak a legjobban hasznosulni. Ezt a folyamatot katalizálja a huminsav.

A huminsavak áldásos hatása révén tehát a mikroelemek, nyomelemek (pl. vas, króm, cink, réz, szelén) a megfelelő formában és a megfelelő mértékben tudnak felszívódni, és hasznosulni a szervezetben. Ezért került bele a Kuti Lúgos Ételízesítőbe is ez a csodás összetételű, nagyon hasznos anyag.

Források:

  • https://terebess.hu/tiszaorveny/Gombak-az-egeszseg-szolgalataban-1.pdf
  • https://www.tenyek-tevhitek.hu/kurkumin-kurkuma-szerteagazo-hatasa.htm
  • https://hymato.hu/
  • https://www.meregtelenites-beltisztitas.com/(huminsav kép)
  • https://blog.xfree.hu/(szőlőmag kép)
  • https://csibeszkemagazin.hu (kiemelt kép)

A Kuti Lúgos Ételízesítő webáruházunkban már megvásárolható!

Kuti lúgos ételízesítő