A leghatékonyabb liposzómás technológiáknak köszönhetően a C-vitaminnak akár a 98%-a is felszívódik, így a hatóanyag akadálytalanul jut el a véráramba és a sejtekbe, s ezáltal az intravénás C-vitaminhoz hasonló hatás érhető el, szájon át történő bevitellel. Hogyan működik a liposzómás technológia?

Működésének lényege, hogy a liposzómák egy mikroszkopikus buborékot alkotnak speciális típusú molekulák rétegéből, melyeket foszfolipideknek nevezünk. Ez egy membrán, nagyon hasonló ahhoz a membránhoz, ami körülveszi a sejteket a szervezetben. Ez a membrán tartalmazza és védi azt az anyagot, amely benne van.

Sok évvel ezelőtt, a kutatók felfedezték, hogy ezeket a liposzómákat meg lehetne tölteni terápiás szerekkel és tápanyagokkal. Arra gondoltak, hogy ez a membrán megtartaná ezeket az anyagokat, és mindaddig nem engedné el a tápanyagot, amíg az el nem érte a megfelelő szövetet vagy testrészt.

Ez a hihetetlen technológia működik, mert egy természetes életjelenségen alapul. A foszfolipideknek ez a természetes viselkedése, hogy apró buborékokat alkotnak megfelelő feltételek mellett, ha belül víz-oldékony anyag van. Ezeket a kis buborékok, – melyeket “liposzómák”-nak nevezik – automatikusan megtöltődnek a víz-oldékony anyaggal, melyben voltak, mielőtt képződtek. Így például, amikor egy C-vitamin tápanyag készítményben vannak, színültig töltődnek folyékony C-vitaminnal. Ezek a kis buborékok Liposzomáis C-vitamin érintetlenek marad, amíg közvetlenül el nem jutnak test megfelelő részébe.

Több különböző egészséget szolgáló anyagot lehet ily módon kapszulázni ezekbe a liposzóma membránokba, például vitaminokat, ásványi anyagokat és egyéb kiegészítőket. Ezeket úgy tervezték, hogy nem csak megvédi a táplálék-kiegészítőt a belső környezet lebontó hatásától, hanem biztosítja a tápanyagok célzott módon történő eljuttatását a test speciális struktúrájához.

liposzoma_beepulese_vitamin_bejutas_sejtekbe

Hogy készülnek a liposzómás vitaminok?

LivOn Labs a liposzóma technológiát használja a táplálék-kiegészítőiben annak érdekében, hogy növeljék ezeknek az egészséges termékeknek a hatékonyságát. A közelmúltban tökéletesítették a C-vitamin készítményüket, melynek új neve Altrient C. Ez az új márkaneve a korábbi Lypo-Spheric Vitamin C terméknek. Ez a készítmény a liposzómás kapszulázási technológiával készült, amelyet kifejezetten étrend-kiegészítőkre fejlesztettek ki.

Ezt a készítményt úgy tervezték, hogy a C-vitamin közvetlenül abba a testrészbe jusson, ahol a legjobban szükség van rá. Ez a fajtája a liposzómás kapszulázási technológiának a szájon át alkalmazott bejuttatási rendszernek legelegánsabb és leghatékonyabb megoldása, amelyet eddig valaha is kifejlesztettek.

Livon Labs annak érdekében, hogy ezeket a rendkívül bonyolult kiegészítőket előállítsa, első lépésként létrehoz egy keveréket, amely az alapvető foszfolipidekből (elsősorban foszfatidilkolin) és gyógyszerészeti minőségű nátrium aszkorbinsavból áll. A következő lépésben ez a keveréket egy fúvókán keresztül permetezik több mint 1700 font per négyzethüvelyk nyomáson egy speciálisan kialakított formázó lemezre. Ez a rendkívüli nagy ráhatás okozza a foszfolipidek liposzómákká alakulását.Ezek a liposzómák olyan hihetetlenül kicsik, hogy csak elektronmikroszkóp alatt láthatók. Minél kisebbek, annál jobb, mert ez azt jelenti, hogy annál mozgékonyabbak, és hatékonyabban érnek célt, mielőtt kiadják tartalmukat.

Az optimális rendszerű C-vitamin bejuttatás

Ezek a kis C-vitaminnal töltött liposzómák tökéletes bejuttatási rendszert biztosítanak, több okból is. Először eloszlanak vízben, vagy gyümölcslében, majd gyorsan mozognak keresztül az emésztőrendszeren. Nem igényelnek semmilyen emésztési tevékenységet, gyorsan felszívódnak a vékonybélben, és egyből a véráramba jutnak. Elszállítják az egész testben közvetlenül a sejtekhez szükséges C-vitamint. Ez sokkal hatékonyabb, mint a C-vitamin tabletta, amely nagyon valószínű, hogy oxidálódik,semlegesítődik és még ki is iktatódhat, mielőtt elérné a sejteket, ahol szükség lenne rá.

Ez a nagy teljesítményű és nem degradálódálódó C-vitamin felszívódik a sejtekbe, hogy azok feldolgozzák, amire szükségük van, mindezt különféle felhasznált töltőanyagok, kötőanyagok, zselatin, édesítőszerek, színezékek, kapszula anyagokból vagy aromaanyagok nélkül, amelyek általánosan használtak más készítményeknél.

A hagyományos C-vitaminnak kb. 80-85%-a nem jut el a véráramba se, mert elbomlik a gyomorban. Akkor melyik is a drágább termék??

A liposzómás technológiának köszönhetően a C-vitaminnak akár 98%-a felszívódik, így a hatóanyag akadálytalanul jut el a véráramba és a sejtekbe, s ezáltal az intravénás C-vitaminhoz hasonló hatás érhető el, szájon át történő bevitellel.

Az Altrient® Cliposzómás C-vitamin (1.000 mg/zacskó) most már a Vitaldepo Webáruházban is megvásárolható, ráadásul 2 db rendelése esetén ingyenes házhoz szállítással!

Forrás: https://lypo.optibolt.hu/cikk.php

Altrient-C-mix