A japán Daiwa Pharmaceutical Ltd. által gyártott BioBran® a világ egyik vezető immuntámogató terméke. Hogy miben másabb ez a termék, mint a többi hasonló készítmény? Ebben az összeállításunkban a BioBrannal kapcsolatban leggyakrabban felmerülő kérdéseket gyűjtöttük egy csokorba, s természetesen meg is válaszoljuk őket.

A BioBran MGN-3 immunrendszer-erősítő vagy immunomodulátor?

A BioBran immunomodulátor; nem erősíti meg mesterségesen az immunrendszert. Ennek következményeként a készítmény alkalmazásának legnagyobb előnye a legyengült immunrendszerrel rendelkezőknél jelentkezik (amennyiben az Ön immunrendszere már erős, a készítmény alkalmazásával nem tapasztal majd nagy változást). A modulátorok sokkal biztonságosabbak, mint az erősítők vagy stimulánsok, mivel a biológiai paraméterek egyensúlyát idézi elő, nem pedig bizonyos paraméterek növelését éri el más paraméterek kárára, mellékhatások előidézésével.

Gyógyítja a BioBran® az egyes konkrét betegségeket?

A BioBran egy táplálékkiegészítő, amely segít az immunrendszer működését modulálni. Amennyiben az immunrendszer működésének modulálása során bizonyos betegség vagy kóros állapot tünetei csillapodnak, azt pozitív jelként értékeljük. A BioBran alkalmazása azonban önmagában még nem jelenti bármilyen betegség vagy orvosi állapot kezelését vagy gyógyítását. A leghatékonyabban az egészségügyi szakember felügyelete alatt végzett orvosi gyógykezelések (hagyományos vagy egyéb) kiegészítéseként alkalmazható. Maga Ghoneum professzor is támogatja a hagyományos rákkezelést, mint hatékony “rákeltávolító” módszert, míg a BioBran MGN-3 készítmény a szervezet immunműködése segítségével feltakarítja a maradványokat, és segít a szervezetnek visszaállítani épségét.

Hatékony lehet a BioBran® az X, Y, Z betegség esetén?

Általában bárkinél, aki olyan betegségben szenved, amelynek tüneteként az immunrendszer működésének csökkenése jelentkezik, valószínűleg hasznos lesz majd a készítmény alkalmazása, azonban ismételten hangsúlyozzuk, hogy a készítmény NEM gyógyszer, hanem a kezelés hatékony kiegészítése. Általában a vírusok által okozott betegségek, ill. fertőzések és a rákos megbetegedések reagálnak a legjobban az orvosi kezelés kiegészítéseként alkalmazott kezelésre, azonban minden esetben azt ajánljuk, tájékoztassa orvosát bármilyen kiegészítő gyógymódot használ. A hagyományos rákkezelések, amilyen a kemoterápia és a sugárterápia, szintén jelentősen legyengítik az immunrendszert, csökkentik az életminőséget, és nem meglepő, hogy a BioBran® készítmény alkalmazásának egyik leggyakrabban emlegetett kedvező hatása az, hogy segíthet növelni az életminőséget ezen kezelés során, a kezelés mellékhatásainak csökkentésével.

Kerülni kell a Biobran MGN-3 alkalmazását autoimmun betegség esetén?

Az autoimmun betegségek olyan betegségek, amelyek során az immunrendszer a saját szervezetét támadja meg – képtelen megkülönböztetni a saját szervezetét és a betolakodókat. Az autoimmun betegségek példái a reumatoid artritisz, a sclerosis multiplex, a pikkelysömör és a Crohn-betegség. Amennyiben a probléma súlyos, az orvosok immunszupresszáns (azaz immunrendszert gyengítő) gyógyszereket írnak fel a saját szervezet ellen indított támadás erejének csökkentése érdekében. Az immunszupresszáns gyógyszereket sejt-, szövet- vagy szervátültetések esetén is alkalmazzák, az immunrendszer általi kilökődés minimalizálása érdekében. Tehát, ha ilyen immunszupresszáns gyógyszereket szed, értelemszerűen NE szedje a BioBran készítményt.

Fogyasztható a BioBran® X, Y vagy Z gyógyszer alkalmazása mellett?

Más termékekhez hasonlóan lehetetlen a BioBran készítményt a jelenleg kapható gyógyszerek tízezreinek mindegyikével letesztelni. Azonban, mivel a készítmény egy emészthető, korpából származó étrend-kiegészítő, és mivel a világon emberek tízezrei szedték mindennemű komplikáció nélkül, így egy nagyon biztonságos készítményről beszélünk, amelynek nincsenek ismert ellenjavallatai, kivéve – természetesen – az immunszupresszáns gyógyszerek alkalmazását. Szigorú kórházi vizsgálatokon is átesett. Mindezek ellenére, a termék alkalmazása (vagy akár az étrend radikális módosítása) előtt tájékoztassa kezelő- vagy háziorvosát.

biobran-promo

Mi határozza meg a BioBran MGN-3 árát?

Bár a BioBran készítmény “pusztán “előzetesen megemésztett rizskorpa, amely bizonyos molekuláris nagyságú frakciókra van lebontva, maga a gyártási folyamat elég bonyolult, és ellenőrzött gyógyszerészeti körülmények között zajlik. A folyamat során a rizskorpából keletkező BioBran mennyisége ténylegesen nagyon kicsi. Ezért a BioBran egy drága termék. Mindehhez hozzájárulnak a termékfejlesztési és kutatási költségek, amelyek a Daiwa Pharmaceutical társaságnál az évek során jelentkeztek, és máris megkapjuk az ezzel kapcsolatos költségeket. A jövőben a termék ára fokozatosan csökken majd, amint a fejlesztési költségek megtérülnek, a kutatási költségek nagyobb részét átvállalják a kórházak, ill. amint a termelés felfut.

A BioBran® 1000 mg-os tasakjain miért szerepel 2000 mg nettó tömeg?

A tasakok mindegyikében 1000 mg aktív BioBran MgN-3 található, míg a tabletták mindegyike 250 mg aktív hatóanyagot tartalmaz. A tömeg fennmaradó része a termék stabilizálására, összetartására (tabletták esetén), csomómentességének biztosítására (a tasakokban), valamint szárazon tartására szolgáló (a termék nagymértékben köti a vizet) összetevők kapcsán jelentkezik.

Van különbség a tasak és a tabletta hatékonysága között?

A BioBran MGN-3 készítmény gyártójának nyilatkozata értelmében nincs különbség a készítmény egyes formái között. Így 4 tabletta bevétele teljes mértékben ekvivalens, azaz megegyező egy tasak alkalmazásával: mindkét esetben 1000 mg BioBran készítmény jut szervezetébe. A tabletták a kisebb dózisban fogyasztók számára, valamint azok számára előnyösek, akik nem óhajtanak egy tasaknyi por fél pohár vízben való feloldásával pepecselni. Ám mivel a tasakok tartalma gyorsabban szívódik fel, ideális esetben evés után 20 perccel kell őket bevenni, szemben a tablettákkal, amelyeket evés közben kell beszedni.

Mennyi BioBran MGN-3 terméket szedjek?

Általános szabályként érvényes, hogy a BioBran® nagyobb dózisai sokkal gyorsabban érik el az optimális immunszintet vagy normalizációs fokot, mint az alacsonyabb dózisok, ezért a súlyosabb betegségek esetén, ahol fontos a felépülés sebessége, ezek alkalmazása ajánlott.

A dózis a napi 500 mg (fél tasak vagy két tabletta) mennyiségtől a napi 3000 mg (3 tasak vagy 12 tabletta), ill. még nagyobb adagokig terjed a standard tömegű felnőtt személyek esetén. Egy aránylag egészséges felnőtt személy, ill. enyhe megfázással vagy fertőzéssel sújtott egyén esetén az általános immunrendszeri védelem és betegség-megelőzés érdekében a napi 500 mg szedése ajánlott. A súlyosabb immunrendszeri problémákkal küszködő vagy gyorsabb felépülést igénylő személyek esetén a napi 1 tasak (4 tabletta vagy 15 mg/kg/nap) ajánlott, míg a nagyon súlyos immunrendszeri problémákkal küszködők, rákbetegek esetén akár napi 3 tasak (12 tabletta vagy 45 mg/kg/nap) szedése ajánlott 2 hónapon át, ezután pedig 1 tasak (4 tabletta) szinten tartási dózis. (Amennyiben az adott személy szinten tartási dózist alkalmaz és egyúttal kemoterápiás vagy sugárterápiás kezelésben részesül, ajánlott a dózist ismételten a napi 3 gramm mennyiségre emelni a kezelést megelőző egy héttől a kezelés utáni néhány hétig terjedő időszakban.)

Az adagot a nap folyamán az egyes étkezések során, elosztva ajánlott fogyasztani, pl. a napi 3 tasakot vagy 12 tablettát fogyasztók minden főétkezés – reggeli, ebéd és vacsora – esetén 1 tasaknyi vagy 4 tablettányi készítményt vegyenek magukhoz.

Milyen adagokban szedjem a BioBran® -t, ha abbahagyom, majd újrakezdem a szedését?

Akik napi egy grammnyi (1000 mg vagy 4 tablettányi) vagy még több készítményt szednek, immunrendszerük optimális modulációját két hónap után érik el. Amennyiben abbahagyja a BioBran szedését, az immunrendszer működése általában egy hónap leforgása alatt visszaesik az eredeti, legyengült szintre, a fennálló immunszupresszáns tényezők miatt, mint amilyenek a betegség, a helytelen táplálkozás, a stressz, a méreganyagok, stb. jelenléte. Ezért ajánlott, hogy a BioBran szedését ne szakítsa meg, vagy csak nagyon ritkán, az elkerülhetetlen néhány napos időszakra.

Mikor hagyhatom abba biztonságosan a BioBran® alkalmazását?

A BioBran MGN-3 az idő előrehaladtával nem okoz hatékonyság-csökkenést, így korlátlan ideig alkalmazható. A hosszú távú alkalmazás költségei azonban túl magasak lehetnek, így sokan szeretnék tudni, mikor hagyhatják abba a szedését. Amennyiben a készítményt egy bizonyos betegségre szedte, és az adott betegséget sikeresen kikezelték, a BioBran alkalmazását abba lehet hagyni, ill. egy nagyon kicsi, karbantartási dózis alkalmazása folytatható. Amennyiben a betegség továbbra is fennáll, valószínűleg jobb, ha továbbra is alkalmazza. A BioBran alkalmazásának felhagyása során minden esetben ajánlott az egészséges életstílus felvétele a segítség nélküli immunrendszer maximális hatásfokának elérése érdekében.

Kemoterápiában/radioterápiában részesülök és úgy döntöttem, hogy mellette megkezdem a BioBran® alkalmazását – mikor kezdjem el?

Minél hamarabb, ha az onkológusának nincs ellenvetése. A kemoterápia megkezdésének idején az erős immunrendszer biztosítja, hogy a kemoterápia vagy radioterápia sokkal egyszerűbb lesz, kevesebb mellékhatással. Kezdje a magasabb, napi 3 g vagy tasak dózissal, így a lehető leggyorsabban normalizálja immunrendszerét. Általában 2 hónap elteltével csökkenthető a BioBran dózisa napi 1 tasak, ill. 1 g mennyiségre, azonban a hosszú ideig tartó kemo- vagy radioterápia idején javallott a magasabb dózis megtartása a tényleges kezelés során a mellékhatások csökkentése érdekében. (Ideális esetben a nagy dózis alkalmazását a kezelés előtt egy héttel kell elkezdeni, majd a kezelést követő két hétig fenn kell tartani.)

Gyermekek is fogyaszthatják a BioBran MGN-3 készítményt?

A BioBran készítményt biztonságosan és sikeresen fogyasztották különböző korú gyermekek. A dózisokat általában testtömegükhöz mérten, a felnőttek tömegével arányosan csökkentik. Például egy 20 kg tömegű gyermek a felnőtt dózis egyharmadát – egynegyedét szedheti.

Kismamák is alkalmazhatják a készítményt?

Terhes nők probléma nélkül szedték a BioBran készítményt. A gyártó Daiwa Pharmaceutical cég azonban elárulta, hogy bármely élelmiszerhez vagy táplálékhoz hasonlóan, tekintet nélkül annak látszólagos biztonságos voltára, terhes nőkön való széleskörű vizsgálatok elvégzéséig a gyártó nem támogathatja a készítmény alkalmazását ezen az embercsoporton.

Adható a BioBran MGN-3 készítmény háziállatoknak?

Sokan adták már a BioBran készítményt háziállataiknak, azok immunrendszerének megerősítése érdekében. Eddig mindössze emlősöknek és madaraknak adott készítményről tudunk. Hasonlóképpen a készítmény gyermekek általi szedéséhez, a dózist a testtömeghez mérten csökkenteni kell. A számítás során a napi 15 mg/kg/nap dózisból kell kiindulni, ami a termékből napi 1000 mg-ot vagy egy tasaknyit szedő felnőtt ekvivalens dózisa.

Vizsgálták a BioBran MGN-3 készítmény hatását állatokon?

Japán társaság lévén a gyártó Daiwa Pharmaceutical vállalat törvény által meghatározott kötelezettsége az LD50 állatkísérletek elvégzése, biztonsági okokból. Ez egy patkányokon elvégzett egyszeri vizsgálat, amely minden új termék esetében kötelezően elvégzendő.

Steril termék a BioBran®?

Hasonlóan a többi természetes étrend-kiegészítőhöz, a BioBran sem egy steril termék. Tulajdonképpen bármilyen sterilizációs folyamat, amely magas hőmérséklet és valószínűleg magas nyomás mellett zajlik, denaturálja a terméket. A termék azonban egy gyógyszerészeti laboratóriumban készül, magas minőségű csomagológéppel csomagolják. Így tehát a piacon fellelhető többi táplálékkiegészítőhöz képest nagyon tisztának minősül.

Tartalmaz a BioBran MGN-3 készítmény génmódosított összetevőket?

Egyáltalán nem. A készítmény genetikailag semmilyen módon nem módosított, génmódosított összetevőket nem tartalmaz.

Miért olyan visszafogottak a BioBran MGN-3 készítmény értékesítői az előnyök prezentálása során?

Az európai országok többségében a táplálékkiegészítők értékesítőinek tilos orvosi kijelentéseket tenni. A BioBrant ezért kizárólag olyan étrend-kiegészítőként értékesítik, amely támogathatja a legyengült immunrendszert.

Hol tudom megvásárolni az eredeti BioBran® -t?

A Vitaldepo Webáruházban folyamatos készlet mellett, INGYEN szállítással rendelhető az 1000 mg-os 30 db-os por a képre kattintva:

 

Figyelem! A jelen honlapon lévő adatokat tilos diagnosztikai vagy gyógytó célra felhasználni. A cikkben szereplő információk kizárólag tájékoztatási célt szolgálnak, nem alkalmasak betegségek kezelésére. A BioBran kizárólag természetes kiegésztő termékként javasolható, az immunrendszer működésének támogatására.

Forrás: https://www.biobran.org/hu/faq.html