MORAZ: gyógynövényes natur krémek Jezreel völgyéből!

“A legenda szerint egy kislány, aki Jezreel völgyében élt, mezítláb futott a mezőkön, fára mászott és állatokkal játszott. Lába sérülésekkel teli volt, sarka megrepedt. Egy nap felfedezett egy olyan mezőt, amelyen figyelemre méltó virágok voltak, és végül több napot töltött ott. A sérült lábai közben teljesen meggyógyultak. Megdöbbenve próbálta apja megérteni ennek a csodának a magyarázatát: aztán megtalálta a Polygonummal beültetett mezőt, amelyen kislánya játszott. Ezt követően döntött úgy, hogy növényi krémeket gyárt belőle, hogy más is meggyógyulhasson, és megalapította a Morazot.”

De mi is az a Polygonum? És mi is az a Moraz?

A legendában szereplő madárkeserűfű (Polygonum aviculare) hazánkban is megtalálható gyógynövény, de az ázsiai országokban jóval elterjedtebb. Régebben a gyógyászatban a hörghurut és az erős menstruációs áramlás gyógyítására használták. Gyógyászati célokra a gyógynövény virágos hajtását lehet felhasználni szárított formában.

Milyen hatóanyagok találhatók a madárkerűfűben?

Az eddigi kutatások az alábbi hatóanyagokat azonosították: fahéjsav-származékok, cserzőanyagok, kovasav, kumarinok, C-vitamin, illóolaj, antrakinon-származék, kvercetin glikozid.

A madárkeserűfű antimikrobás és bőrösszehúzó hatásokkal rendelkezik, valamint erőteljes antioxidáns hatású. A benne lévő hatóanyagok segítik többek között a szövetek regenerálódását, és a sebek gyógyulását is. 

Mit jelent az antioxidáns hatás?

A kutatások a növény antioxidáns hatását igazolták, vagyis képes a szabad gyökök káros hatásait kivédeni, amelyek akár komoly betegségek okozói is lehetnek. Az antioxidánsok segítenek megvédeni bőrünket a káros, külső hatásokkal szemben, mint például az UV-sugárzás – amely a korai bőröregedés 80% -ával függ össze. Az antioxidánsok ugyanis képesek hátráltatni azokat a káros folyamatokat, amik a bőröregedéssel járnak, mint például a kollagén lebomlását.

Miért szeretjük krémekben használni az antioxidánsokat?


 • Mert segítenek megelőzni a korai ráncainkat, a pigmentfoltokat (sötét foltokat)
 • Mert fényvédő hatásúak.
 • Mert fokozzák a kollagéntermelést.
 • Mert helyreállítják a bőr védőgátját.
 • Mert enyhítik a gyulladásos bőrproblémákat, pattanásokat.
 • Mert sokat tesznek azért, hogy a bőrünk egészséges, ragyogó lehessen.

Keserűfű kivonatból krém?

A Moraz Medical Herbs a ritka gyógynövények egyedülálló kivonási és előállítási módszerei alapján képes felhasználni a Polygonum egyedülálló törzsét. A Moraz Medical Herbsnél kozmetikai termékeinkhez csak az Izrael Galileai és Jezreel régióiból származó Polygonumot használják gyógynövény koncentrátumok (65%-100%-os) formájában.

Valamennyi Moraz termék magas koncentrációban tartalmazza a kovasavban, tanninokban és flavonoidokban gazdag Polygonum gyógynövényt, amely fontos a kötőszövetek szerkezete és növekedése szempontjából, valamint gyulladáscsökkentő és gombaellenes gyógyító hatású, antioxidáns hatású.

A Moraz egyedülálló formuláiban használt gyógynövényeket a Galilea és a Jezreel-völgyben organikus módszerekkel termesztik, amelyek garantálják a Moraz termékek biztonságát és hatékonyságát. 

A Moraz termékekben található gyógynövénykivonatok fokozzák a bőr egészségét és vitalitását, és megvédik a különböző bőrproblémáktól, például a száraz bőrtől, sebektől, égési sérüléstől, atópiás dermatitistől, kopásoktól, tizenéveseket a pattanásoktól, szúnyogcsípésektől és még sok mástól.

A 100% -ban természetes hatóanyagok koncentrációja különösen hatásos termékeket biztosít, amelyek kiterjedt klinikai és laboratóriumi vizsgálatok révén Izraelben és külföldön is kiváló hatékony megoldásnak bizonyultak számos bőrprobléma esetén. 

A Moraz termékek hatékonyságát Izraelben és külföldön klinikailag tesztelték és engedélyezték, ideális megoldásként számos bőrbetegségre, és az elmúlt 30 évben sikeresen értékesítették őket világszerte.

A Moraz termékek napi használata idővel elősegíti az egészséges bőr megőrzését, megvédi azt a környezeti károktól, és frissnek és rugalmassá teszi.

A Moraz krémek megrendelhetők a képre kattintva.

Források:

 • https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16874403/
 • https://www.teknoscienze.com/tks_article/infraageing-from-a-new-concept-in-skin-care-to-a-solution-powered-by-polygonum-aviculare-extract/
 • https://regi.tankonyvtar.hu/hu/tartalom/tamop412A/2010-0008_farma/6/6.scorml
 • http://www.moraz.co.il/
 • https://www.moraz.fr/
 • https://www.moraz-usa.com/knowledge/polygonum/