“A legenda szerint egy kislány, aki Jezreel völgyében élt, mezítláb futott a mezőkön, fára mászott és állatokkal játszott. Lába sérülésekkel teli volt, sarka megrepedt. Egy nap felfedezett egy olyan mezőt, amelyen figyelemre méltó virágok voltak, és végül több napot töltött ott. A sérült lábai közben teljesen meggyógyultak. Megdöbbenve próbálta apja megérteni ennek a csodának a magyarázatát: aztán megtalálta a Polygonummal beültetett mezőt, amelyen kislánya játszott. Ezt követően döntött úgy, hogy növényi krémeket gyárt belőle, hogy más is meggyógyulhasson, és megalapította a Morazot.”

De mi is az a Polygonum? És mi is az a Moraz?

A legendában szereplő madárkeserűfű (Polygonum aviculare) hazánkban is megtalálható gyógynövény, de az ázsiai országokban jóval elterjedtebb. Régebben a gyógyászatban a hörghurut és az erős menstruációs áramlás gyógyítására használták. Gyógyászati célokra a gyógynövény virágos hajtását lehet felhasználni szárított formában.

Milyen hatóanyagok találhatók a madárkerűfűben?

Az eddigi kutatások az alábbi hatóanyagokat azonosították: fahéjsav-származékok, cserzőanyagok, kovasav, kumarinok, C-vitamin, illóolaj, antrakinon-származék, kvercetin glikozid.

A madárkeserűfű antimikrobás és bőrösszehúzó hatásokkal rendelkezik, valamint erőteljes antioxidáns hatású. A benne lévő hatóanyagok segítik többek között a szövetek regenerálódását, és a sebek gyógyulását is. 

Mit jelent az antioxidáns hatás?

A kutatások a növény antioxidáns hatását igazolták, vagyis képes a szabad gyökök káros hatásait kivédeni, amelyek akár komoly betegségek okozói is lehetnek. Az antioxidánsok segítenek megvédeni bőrünket a káros, külső hatásokkal szemben, mint például az UV-sugárzás – amely a korai bőröregedés 80% -ával függ össze. Az antioxidánsok ugyanis képesek hátráltatni azokat a káros folyamatokat, amik a bőröregedéssel járnak, mint például a kollagén lebomlását.

Miért szeretjük krémekben használni az antioxidánsokat?

 • Mert segítenek megelőzni a korai ráncainkat, a pigmentfoltokat (sötét foltokat)
 • Mert fényvédő hatásúak.
 • Mert fokozzák a kollagéntermelést.
 • Mert helyreállítják a bőr védőgátját.
 • Mert enyhítik a gyulladásos bőrproblémákat, pattanásokat.
 • Mert sokat tesznek azért, hogy a bőrünk egészséges, ragyogó lehessen.

Keserűfű kivonatból krém?

A Moraz Medical Herbs a ritka gyógynövények egyedülálló kivonási és előállítási módszerei alapján képes felhasználni a Polygonum egyedülálló törzsét. A Moraz Medical Herbsnél kozmetikai termékeinkhez csak az Izrael Galileai és Jezreel régióiból származó Polygonumot használják gyógynövény koncentrátumok (65%-100%-os) formájában.

Valamennyi Moraz termék magas koncentrációban tartalmazza a kovasavban, tanninokban és flavonoidokban gazdag Polygonum gyógynövényt, amely fontos a kötőszövetek szerkezete és növekedése szempontjából, valamint gyulladáscsökkentő és gombaellenes gyógyító hatású, antioxidáns hatású.

A Moraz egyedülálló formuláiban használt gyógynövényeket a Galilea és a Jezreel-völgyben organikus módszerekkel termesztik, amelyek garantálják a Moraz termékek biztonságát és hatékonyságát. 

A Moraz termékekben található gyógynövénykivonatok fokozzák a bőr egészségét és vitalitását, és megvédik a különböző bőrproblémáktól, például a száraz bőrtől, sebektől, égési sérüléstől, atópiás dermatitistől, kopásoktól, tizenéveseket a pattanásoktól, szúnyogcsípésektől és még sok mástól.

A 100% -ban természetes hatóanyagok koncentrációja különösen hatásos termékeket biztosít, amelyek kiterjedt klinikai és laboratóriumi vizsgálatok révén Izraelben és külföldön is kiváló hatékony megoldásnak bizonyultak számos bőrprobléma esetén. 

A Moraz termékek hatékonyságát Izraelben és külföldön klinikailag tesztelték és engedélyezték, ideális megoldásként számos bőrbetegségre, és az elmúlt 30 évben sikeresen értékesítették őket világszerte.

Most van lehetőség TERMÉKMINTA igénylésére, hogy saját tapasztalatot szerezz:

https://vitaldepowebaruhaz.hu/bolt/ajandek-termek/moraz-natur-krem-termekminta-1db/

A Moraz termékek napi használata idővel elősegíti az egészséges bőr megőrzését, megvédi azt a környezeti károktól, és frissnek és rugalmassá teszi.

A Moraz krémek megrendelhetők a képre kattintva. Termékminta is igényelhető.

Források:

 • https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16874403/
 • https://www.teknoscienze.com/tks_article/infraageing-from-a-new-concept-in-skin-care-to-a-solution-powered-by-polygonum-aviculare-extract/
 • https://regi.tankonyvtar.hu/hu/tartalom/tamop412A/2010-0008_farma/6/6.scorml
 • http://www.moraz.co.il/
 • https://www.moraz.fr/

Polygonum