A Rókagomba az egyik legnépszerűbb étkezési gombánk, mely játékosan aromás ízével tökéletesen illeszkedik számos mártáshoz, körethez. Felhasználási lehetősége nagyon sokoldalú. Íze kissé csípős, borsra emlékeztető, de ez sütés-főzés közben eltűnik. Illata sajátos, némileg a sárgabarackéra emlékeztet és ezt a szárítás alatt sem veszti el. Ez a gomba nem csupán ízletes, de nagyon egészséges is!
Összetevők: 100% szárított rókagomba* (*ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból)
A Szárított BIO Rókagomba jellemzői:
- Kézzel válogatott
- Kézzel csomagolt
- GMO-Mentes
- Gluténmentes
- Laktózmentes
- Vegán
- BIO termék.
Felhasználási javaslat: A száraz gombát áztassuk 30 percig langyos vízben. A beáztatott rókagomba felhasználható levesekhez, előételekhez, de akár rizottóba, mártásba vagy egyszerűen keverje bele a tésztás, húsos ételekbe, vagy a burgonyás, zöldséges ételek szószába. A szárított gomba jól illik a vaj és tejszín alapú szószokhoz.
Átlagos tápértéktartalom 100 g termékben: Energia 973 KJ, 237 Kcal; Zsír 5,2 g (amelyből telített zsírsavak 1,25 g); Szénhidrát 2,1 g (amelyből cukrok 0,42 g); Fehérje 16,4 g; Só < 0,1 g. A tápértéktáblázatban feltüntetett adatok tájékoztató jellegűek, ingadozásuk előfordulhat.
Netto tömeg: 20 g. A csomag tartalma körülbelül 200 g friss gombának felel meg.
Tárolása: száraz, hűvös helyen, fénytől védve tároljuk.
Figyelem! Fontos, hogy fogyasztás előtt a gombát teljes mértékben forrósítsd át!
Gyártja és forgalmazza: Gyöngyösi és Társai Kft, Fülöpjakab.
Ellenőrző hatóság: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. HU-ÖKO-01 EU mezőgazdaság