szúnyogok vércsoport

Melyik vércsoportot imádják a szúnyogok?

Sok szúnyogra számíthatunk a nyáron, hiszen az árvíz miatt még most is sok helyen pang a víz szerte az országban. Viszont kevesen tudják, hogy a szúnyogok egyes embereket jobban szeretnek, mint másokat. De nézzük, kiket is támadnak meg leginkább vérszívó barátaink?

Japán kutatók szerint a vércsoportnak nagy jelentősége van abban, hogy kiket is csipkednek előszeretettel szúnyogjaink.

Egy 64 önkéntes segítségével végzett vizsgálat során kiderült, hogy a szúnyogok leginkább a O vércsoportot kedvelik. Kétszer olyan gyakran választják, mint az A vércsoportot – mely a legkevésbé kedvelt vérszívó-körökben. A vizsgálat szerint pedig a B vércsoport a második kedvenc a szúnyogoknál. A japán kutatók eredményei szerint ennek oka, hogy a szárnyas vérszívók valamiért erősen vonzódnak az egyedül a O vércsoportnál megtalálható H-antigénhez.

Nézzük a TOP listát, kiket is szeretnek a szúnyogok:

1. O vércsoportúak
2. B vércsoportúak
3. A vércsoportúak
4. AB vércsoportúak.

A O vércsoportúak vannak tehát leginkább kitéve a szúnyogok csípésének, az AB vércsoportúak pedig legkevésbé félhetnek. Ennek persze az is oka lehet, hogy sokkal több a O vércsoportú ember (38,25%) él a világon, mint az AB vércsoporttal (3,75%) rendelkező a wikipedia szerint, erről lehet, hogy megfeledkeztek a japán kutatók!

Az utóbbi években a szokásosnál sokkal csúnyább és fájósabb a szúnyog csípések helye, ezért érdemes kicsit erőteljesebb hatású készítményt tartani szükség esetére.  Szúnyog csípésre nagyon jó természetes készítmények állnak rendelkezésünkre, talán a  gyógynövényeket tartalmazó Gabolexin Plus Gélt ajánlanánk leginkább figyelmükbe. Ha vízpartra mennek kirándulni, vagy nyaralni, a nullás vércsoportúak táskájába célszerű betenni egy hűsítő Gabolexin gélt, persze a többi vércsoporttal rendelkező embereknek sem árt az elővigyázatosság!

Figyelem! Ez a cikk csupán tájékoztató célt szolgál. Attól, hogy nem nullás a vércsoportja, a szúnyogok ugyan úgy megcsíphetik!

Írjátok meg, hogy a tapasztalataitok szerint valóban így van-e, ahogy a japán kutatók találták! Tényleg a nullásokat imádják a szunyogok?

Forrás: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed

szúnyogok vércsoport