A tél nem csak a szánkózásról és a síelésről szól, hanem sajnos a téli influenza járványokról is!

De nem kötelező a téli időszakban influenzásnak lenni, hisz elég sok féle lehetőség van a megelőzésére, s ha már tombol a járvány, akkor is segítségünkre lehetnek a természetben fellelhető “gyógyszereink”. Sok olyan gyógynövényünk és gyógygombánk van, melyek fogyasztása ellenállóbbá teheti szervezetünket a téli influenza idejére. Az influenza elkerülése érdekében, illetve ha már itt a baj, akkor a tünetek enyhítésére, a gyorsabb gyógyulás reményében érdemes gyógynövényes teákat, gyógygombákat fogyasztani. Ugyanis minél erősebb az immunrendszerünk, annál kevésbé tud ágyba dönteni bennünket ez az igen kellemetlen tünetekkel járó téli betegség.

Az immunrendszerünk megerősítésére több féle gyógynövényt és gyógygombát is használhatunk. Mostani összeállításunkban – a teljesség igénye nélkül- néhány immunerősítő gyógynövényt, gyógygombát ajánlunk a figyelmükbe. Természetesen nem kell mindet egyszerre használni!

  • Shiitake gyógygomba egészségvédő hatása elsősorban szénhidrát-összetételében rejlik, anyagai gátolják a baktériumok és vírusok szaporodását, és az immunrendszer erősítő hatással is rendelkeznek.
  • Ganoderma gyógygomba is remek választás a téli időszakban az immunrendszerünk megtámogatására. A Ganoderma őrleményből napi 2-3×1 mokkáskanálnyi mennyiséget érdemes fogyasztani, vízben feloldva vagy bio joghurtba beletéve. De érdemes tudni, hogy ganodermából teát is lehet készíteni, sőt kávé formájában is lehet rendszeresen fogyasztani.
  • BioBranegy japán gyógyszercég által kifejlesztett, a természetes védekezőképesség megerősítését szolgáló, természetes alapanyagú, klinikailag tesztelt kiváló termék. Ez a készítmény a shiitake enzim kivonatát is tartalmazza. Bizonyítottan megnöveli a Natural killer sejtek, azaz a Természetes ölősejtek aktivitását, mely sejtek feladata a szervezetünkbe bekerült idegen anyagok, így pl. a vírusok kiiktatása a keringésünkből. Napi 500 mg-os adagban (napi 2 tabletta) érdemes téli időszakban, kúraszerűen használni.
  • AHCC kapszula: jelenleg a világ egyik legnépszerűbb immunrendszer stimuláló szere, melynek hatékonyságát számos klinikai kutatás is igazolta. Napi 1-2 kapszula fogyasztása javasolt.
  • Cordyceps (kínai hernyógomba): “természetes antibiotikumnak” is nevezik. A Cordyceps hozzájárul a szervezet energiaszintjének növeléséhez és az immunrendszer erősítéséhez. Tudni kell azonban róla, hogy vérhígító kezelés mellett nem ajánlott használni.
Echinacea - Bíborkasvirág

Echinacea – Bíborkasvirág

  • Bíborkasvirág (Echinacea): a növény frissen préselt levének legfontosabb hatóanyaga rákötődik a vírusok és baktériumok felszínére, odavonzza és fehérvérsejteket, és elősegíti a falósejtek munkáját, vagyis az idegen elemek eltakarítását. A visszatérő fertőzések, gyulladások, herpeszek megelőzésére és kiegészítő kezelésére ajánlható.
  • Bihar Kincse “Több mint testőr” teakeverék 31 féle immunrendszer működését támogató gyógynövény felhasználásával készült és segíti az egész szervezet regenerálódását.

Vitaminjaink közül az influenzás időszakban főleg a C- és D-vitamin fogyasztása javasolt.

  • C-vitamin: fertőzések esetén minimum napi 1000 mg bevitele javasolt. Legcélszerűbb liposzómás formában bevinni, hisz ebben az esetben napi 1000 mg bőven elég belőle, ui. a liposzómás burok segítségével majdnem a teljes mennyiség bekerül a véráramba. Ilyen liposzómás C-vitamin az amerikai Altrient®-C.
  • D3-vitamin: az utóbbi években derült ki, hogy a D3-vitamin rendszeres fogyasztásával is lehet erősíteni immunrendszerünket és kevesebb téli fertőzésre számíthatnak azok, akik rendszeresen pótolják szervezetükbe ezt a zsírban oldódó vitamint. Gyermekeknek napi 1000 NE, felnőtteknek napi 2000 NE javasolt. Aki súlyosabb betegségben szenved, érdemes napi 3000 NE D3-vitamint is fogyasztania.
  • Multivitaminok: ha nem szeretnénk külön-külön fogyasztani a vitaminokat, hanem szívesebben vinnénk be egyszerre, célszerű a DeLaVie nagy dózisú vitaminokat tartalmazó italt választanunk, melyből napi 1 flakon elégséges.

A DeLaVie vitamin italban helyet kapott 9 féle vitamin és 3 féle gyógynövény is, melyek támogatják az immunrendszerünk működését is!

A gyakran betegeskedőknek érdemes megerősíteniük immunrendszerüket, ui. minél erősebb az immunrendszerünk, annál nagyobb esélyünk van a téli influenza és egyéb vírusos, bakteriális betegségek megelőzésére ill. az azokból történő gyorsabb gyógyulásra. Emellett persze nagyon fontos a egészséges táplálkozás is! Téli időszakban feltétlenül együnk sok zöldséget és gyümölcsöt, mely a szervezetünk számára fontos vitaminok, ásványianyagok, nyomelemek forrásai.

herbs

A “TERMÉSZET PATIKÁJA”!