Ünnepélyes keretek közt avatták fel azt a gyógynövényfeldolgozó-üzemet 2018. március 9-én, melynek alapját közös gondolkodással, közös munkában tette le a HerbaPharm Europe Kft. és a Calendula Szövetség. A Dél-Békésben termelt gyógynövényekre alapozva innovatív eljárással készült termékek iránt már nemzetközi érdeklődés is mutatkozik.

Egy szabadalmi bejelentéssel védett eljárásnak köszönhetően növényi magokból (pl. kendermag, máriatövis mag, lenmag, fűszerköménymag, ) a piaci átlaghoz képest jóval magasabb hatóanyag-tartalmú készítményeket állítanak elő a battonyai üzemben. A Dél-Békés erősségeire építő kutatók a termékek fokozott élettani hatását emelik ki, például kiváló gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító és immuntámogató hatásukat. A kutatások, laboratóriumi vizsgálatok, engedélyezési folyamatok után immár kereskedelmi forgalomban is kapható étrend-kiegészítők, krémek iránt hatalmas érdeklődés mutatkozik.

HerbaPharm természetes növényi termékeket gyártanak Battonyán

– A Calendula Terv gyógynövény munkacsoportjával rengeteget dolgoztunk azért, hogy most itt tarthassunk, és emberek százainak, ezreinek tehetjük jobbá a mindennapjait, gyógyíthatjuk meg őket a helyben termelt gyógynövényeinkre alapozott technológiával. Folyamatosan dolgozunk azért, hogy még tovább kutassunk, még tovább fejlesszünk, és ebben minden támogatást megkapunk képviselő úrtól. Nagyon büszke vagyok azokra az eredményekre, amelyeket az elmúlt időszakban elértünk, az én munkámat is folytatva Dél-Békésért – hangsúlyozza dr. Karsai József kutató, a Calendula Terv gyógynövény munkacsoportjának vezetője (sokan csak Karsai cseppként emlegetik természetes növényi kivonatait).

A pénteki ünnepélyes üzemavatón dr. Takács Árpád kormánymegbízott kiemelte, a Calendula Terv érték, összefogás, közösségformáló tudat, mely példaértékű Békés megye bármely települése, térsége számára. A megyei közgyűlést képviselve dr. Tolnai Péter alelnök köszöntötte a megjelenteket, a programon részt vettek a dél-békési kistérség polgármesterei, dr. Szabó Péter, a Kodolányi főiskola rektora, míg a Calendula Szövetség célkitűzéseit és eredményeit Simonka György elnök, országgyűlési képviselő vázolta.

– A battonyai üzem jó példája a hozzáadott érték-növelésnek, emblematikus fejlesztés a Calendula Szövetségünk életében, megmutatja, közösen nagy dolgokra vagyunk képesek. Hosszú évek munkája érik be Dél-Békésben, olyan fejlesztéseink valósulnak meg, melyekre évtizedek óta várunk. Az óvodáink, iskoláink, egészségügyi, szociális intézményeink fejlesztése mellett megújul az úthálózat, kerékpárutakat, közösségi tereket építünk, de mindezek csak akkor jelentenek valós eredményt, ha a gazdaságot is fejlesztjük. Ha segítjük a vállalkozásokat, ha a hozzáadott érték-növeléssel megteremtjük a jól fizető állásokat – hangsúlyozza Simonka György.

Az ünnepélyes üzemátadó keretében prof. dr. Hajtó János kutató vázolta fel a speciális kivonási eljárás alapjait, illetve a partnerség fontosságát megerősítve ismertette a termékek iránt tapasztalt nemzetközi (pl. svájci, amerikai, kínai) érdeklődés részleteit.

A HerbaPharm Europe Kft által gyártott természetes termékek a Vitaldepo Webáruházban már rendelhető az alábbi linkre kattintva: 

TERMÉKRENDELÉS

 

Forrás: http://oroscafe.hu/2018/03/11/atadtak-a-battonyai-gyogynovenyfeldolgozo-uzemet/cikk/gazdasag/oroscafe

Egy videót is ajánlunk megtekintésre, melyben sok hasznos információt megtudhatnak a cégről és termékeiről:

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülhessen legfrissebb híreinkről, újdonságainkról, akcióinkról: