Symptoms_of_coronavirus_disease_2019_in_Hungarian

Megfázás, influenza vagy korona? Így ismered fel!

A The Times külföldi lap gyűjtötte össze egy táblázatba szedve, hogy melyek a három betegség leggyakoribb tünetei, hogy az emberek könnyebben tudjanak különbséget tenni közöttük, íme:

Megfázás esetén az orrfolyás, orrdugulás, tüsszentés nagyon gyakori, de ritka esetekben előfordulhat, hogy felmegy a lázad, picit köhögsz, és fájhat a torkod is. A légszomj és a hasmenés viszont nem képezik részét a megfázás tüneteinek!

Ezzel szemben az influenza és a koronavírus között már nehezebb különbséget tenni a tünetek alapján.

Az influenzánál a 38°C feletti láz a gyakori, akárcsak a száraz köhögés, a fejfájás, és a fájdalmak egyaránt. Előfordulhat, hogy bedugul az orrod, fáradtnak érzed magad, esetleg kicsit köhögsz, de légszomjat nem kellene érezned, ahogy tüsszögni sem kéne túl gyakran.

A koronavírus (COVID-19) esetében a folyamatosan magas láz a gyakori (akár 39°C feletti is), a száraz, szűnni nem akaró köhögés is jellegzetes,  közben egyre nehezebben tudsz nyugodtan levegőt venni, mert fájdalmat és légszomjat érzel. Fejfájás, fáradtságérzet és ritkán hasmenés is jelen lehet.

Nagyon fontos, hogy előzzük meg a betegséget!!!

Jelenleg hazánkban minden szakember azon munkálkodik, hogy minél kevesebben legyünk betegek. Nem csak a szakembereknek és az államnak kell megtennie mindent ennek érdekében, hanem nekünk, állampolgároknak is!

Mivel tudod leginkább megelőzni a betegséget?

A koronavírus ellen nincs védőoltás. A koronavírus-fertőzés megelőzése érdekében az alábbiakat kell tennünk:

  • A  65 év feletti emberek maradjanak otthonukban, ez a legfontosabb, hisz ők a leginkább veszélyeztetettek!! Persze a 65 év alattiak is tegyék ugyan ezt, csak a legszükségesebb helyekre (munkába járás, élelmiszerbolt, patika) menjenek.
  • Mossunk kezet alaposan szappannal, meleg vízzel és használjunk alkoholalapú kézfertőtlenítőt. A kézmosás legalább 1 perces legyen!
  • Gumikesztyűt is érdemes viselnünk például ha vásárolni megyünk.
  • Kerüljük a fertőzött személyekkel való közvetlen érintkezést. Aki beteg, maradjon otthon, ne fertőzze le az egészséges embereket.
  • Ne használjunk közös evőeszközöket, poharat, hisz cseppfertőzéssel terjed a vírus.
  • Erősítsük szervezetünket gyógynövényekkel vagy gyógygombákkal, vitaminokkal, támogassuk az immunrendszerünk működését igazolt hatású immunerősítőkkel

A megelőzésről és a betegségről is itt olvasható minden egy helyen: https://koronavirus.gov.hu/

A magyarra fordított képek forrásai:

 

Vitaldepo TIPP

HX Immunity – 13 hatóanyagot tartalmazó komplex étrend-kiegészítő, melyben helyet kapott 3000NE D-vitamin, 500mg C-vitamin, B-vitaminok, ginzeng, echinacea, béta-glükán, réz, cink, és szelén is. Kattints a képre és most kedvezményes áron megvásárolhatod ezt a terméket: