Kiemelt termékek

Legújabb termékek

Miért is jobb a liofilizálás?

A gyógynövények és élelmiszerek – főleg zöldségek, gyümölcsök- szárítása az egyik legrégebbi tartósítási művelet az emberiség történetében. Az első nem igazolt mesterei a fagyasztva szárításnak az inkák voltak, akik a Machu Picchunál magasabb hegyeken szárították burgonyáikat és más terményeiket. A magas helyek alacsony nyomás körülményeit és az esténként nulla fok alá eső hőmérsékletet használták ki […]

Csukamájolaj vagy tőkehalmáj olaj?

A tőkehalmáj olajat már rég óta használjuk a gyermekek és felnőttek D-vitamin pótlására. Hazánkban inkább csukamáj olaj néven ismert, holott nem is a csuka májából kerül kivonásra, hanem a tőkehal májából. Régen nagy becsben lévő terméknek számított a csukamáj olaj, főleg csecsemőknek, kisgyermekeknek, fogantatásra váróknak és a váradósoknak javasolták fogyasztását. Azóta sok év eltelt és […]