Most megjelent cikkünkben igyekeztünk összefoglalni a legfontosabb tudnivalókat azzal kapcsolatban, hogy a gyógyszerekkel egy időben alkalmazott gyógynövények milyen hatással is lehetnek egymásra és melyek azok az állapotok, amikor érdemes hozzá értő szakember tanácsát kikérni!

Nagyon fontos hangsúlyozni, hogy csak és kizárólag együttes adásuk esetén számíthatunk esetleges nem kívánatos hatásokra, de azok az esetek döntő többségében leginkább a gyógyszereknek tulajdoníthatók, így például egy véralvadásgátló (pl. Syncumar, Warfarin) inkább tehető felelőssé egy nem kívánatos hatásért, mint maga a gyógynövény, hisz ez a gyógyszercsoport számos egyéb gyógyszerrel is kölcsönhatásba lép együttes adás esetében…

A TELJES CIKKET hírlevél feliratkozás után küldjük el Önnek. Hírlevelünkre itt tud feliratkozni:

A feliratkozás után automatikus levelet kap, melyben szükséges megerősíteni a feliratozási szándékát. Ezután fogja megkapni a Gyógyszerek és gyógynövények című teljes bejegyzésünket.

Adatait az adatkezelési szabályoknak megfelelően kezeljük ( NAIH-84878/2015). A hírlevelek alján a leiratkozási linkre kattintva bármikor leiratkozhat.