A természetes vizeinkben a deutérium tartalom 145-150 ppm környékén van. Ha megiszunk 0,5 liter Qlarivia 25 ppm deutérium koncentrációjú vizet, az formálisan olyan, mintha megittunk volna 1,5 liter 105 ppm értékű vizet. De ez csak formálisan, mert van azért különbség. Nézzük sorban.

1. A 25 ppm D tartalmú víz segítségével gyorsabban lehet megváltoztatni a szervezetünkben a deutérium szintet, mint a 105 ppm D tartamú vizzel. Miért? Képzeljük el, hogy megittunk 1 deciliter vizet mind a két típusból. Az általunk megívott víz folyamatosan szívódik fel a szervezetünkben. A gyomorban kezdődik a felszívódás a vérbe, majd a vékonybélben és a vastagbélben is folytatódik ez a folyamat. A felszívódás a sejtfalakon keresztül történik és ennek a folyamatnak a sebessége attól függ, milyen koncentráció különbségek vannak a sejtfal két oldalán.

Mivel a felszívódás sebessége arányos a sejtjeink falán keresztül kialakult koncentráció különbséggel (úgynevezett gradienssel) ezért mennél nagyobb ez a gradiens, annál gyorsabban mozognak a vízmolekulák a sejtfalon keresztül. Sejtjeinkben a deutérium koncentráció olyan, mint a fogyasztott italainkban és ételeinkben, vagyis kb. 145 ppm. Ha 25 ppm értékű vizet fogyasztunk, akkor a gradiens a sejtfalaink mentén akár 145-25=120 ppm, viszont, ha 105 ppm -s vizet fogyasztunk, akkor csak 145-105= 40 ppm. A fentiekből
egyértelműen az következik, hogy a 25 ppm tartalmú víz legalább háromszor gyorsabban csökkenti a deutérium szintet a sejtjeinkben, mint a 105 ppm értékű víz.

2. Ha több vizet fogyasztunk, akkor a vese több vizet vesz ki a vérünkből és a vizeletünkkel kiüríti a testünkből. Tehát ha hígított folyadékként fogyasztjuk a QLARIVIÁT vagy más alacsonyabb deutérium koncentrációjú vizet iszunk nagyobb mennyiségben (például egyszerre 0,5-1,0 litert 105 ppm D tartalmú vizet vagy italt), akkor a veseműködésnek köszönhetően, a deutériumtól mentes víznek egy részét elveszítjük a vizelettel.

3. A magasabb felszívódási sebesség biztosítja a csökkentett deutérium szintű vízmolekulák veszteségmentes bejutását a szervezetünkbe. Ha hígított vizet fogyasztunk, akkor a bevitt napi 2000-2500 ml víz egy része nem érkezik felszívódni és a bélüregeket elhagyó széklettel elveszítjük (kb. napi 150 ml).

4. Az alacsony deutérium szint lehetőséget nyit, szükség esetén, a lehető leggyorsabban lecsökkenteni a szervezetben a deutérium koncentrációt akár 100 ppm D szint alá. Egy mérési eredmény alapján  azt lehetett látni, hogy 2 hét alatt a Qlarivia (25 ppm) segítségével kb. 20%-kal, 3 hét alatt közel 30%-al is lehet csökkenteni a szervezetben a deutérium szintet, amikor a 2 liter 105 ppm-s vízzel 3 hét alatt 15,7% csökkenés érhető csak el. Ezek alapján egyértelmű, hogy melyik a kifizetődőbb.

QLARIVIA 25 ppm előállítása egy bonyolult technológiai feladat, amelynek során a természetes vízből kivonják a deutérium nagyobb részét, ezután megtisztítják, és ásványi anyagokkal dúsítják, hogy egy kellemes ízű, optimális összetételű, lágy, szénsavmentes ivóvízként kerüljön forgalomba.

A technológia lehetővé teszi nagyon alacsony deutérium tartalmú vizek előállítását, akár a legkisebb deutérium tartalomtól 120 ppm deutérium tartalomig. Ennek a technológiának a tulajdonosa a MecroSytems SRL vállalat, amely a Qlarivia márkanév alatt gyárt csökkentett deutérium tartalmú ivóvizet.

QLARIVIA 25 ppm előállításának technológiája Romániában volt találmányként levédve és most világtalálmányként is védve van (https://www.qlarivia.com/en/history).

A Qlarivia 25 ppm különleges csökkentett deutérium tartalmú ivóvíz előállítási technológiája, több nemzetközi találmányi kiállítás aranyérmét megkapta, közöttük Brüsszelben, Londonban, Genfben, Budapesten és még sok más helyen.

Forrás: https://www.qlarivia-viz.hu