Csodálatos ginseng gyökér

A ginzeng enyhítheti a rákkal összefüggő fáradtságot.

“A ginzeng kivonata jelentősen enyhítette a rákkal összefüggő fáradtságot a placebóhoz képest, noha több hétre volt szükség a növény hatásának kifejlődéséhez a páciensekné” – állapították meg az amerikai Mayo Klinika kutatói.

A tanulmányba bevont 340 rákbeteg – főként emlődaganatos – páciens vagy 2 ezer milligramm őrölt ginzenggyökérrel töltött kapszulát kapott, vagy placebót. A szinte folytonos fáradtságérzet különösen gyakori a rákbetegeknél, és tovább rontja életminőségüket.

Egy 100 pontos standardizált skálán mérve nyolc hét elteltével a ginzenget szedőknél 20 ponttal javult a szubjektív fáradtságérzet, miközben a ginzeng szedésének káros mellékhatása nem jelentkezett – ismertette Debra Barton, a Mayo Klinika rákközpontjának kutatója a HealthDay című ismeretterjesztő portál kérdésére válaszolva.

A kutatási eredményeket a 30 ezer klinikai onkológust és kutatót tömörítő szakmai szervezet, a Klinikai Onkológusok Amerikai Társasága kedden zárult, Chicagóban megrendezett éves konferenciáján mutatták be.

Figyelem! Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célra szolgál, nem alkalmas betegségek diagnosztizálására, gyógyítására, megelőzésére és nem helyettesít az orvosi szolgáltatásokat!

Forrás: mti.hu

VITALDEPO TIPP

https://vitaldepowebaruhaz.hu/products-page/daganat-th-kiegeszitesere/panax-ginzeng-100x/