Az elhízottság D-vitamin hiányhoz vezethet – állapították meg brit tudósok, akik összesen 42.000 ember genetikai adatait elemezték.

A University College London munkatársai vizsgálatuk során 21 korábbi tanulmányt tekintettek át. A PLOS Medicine című szakfolyóiratban részletesen ismertetett eredményeik alapján a testtömegindex (BMI) minden 10 százalékos emelkedése 4 százalékkal csökkenti a szervezetben található D-vitamin mennyiségét. (A BMI egyenlő a testtömeg kilogrammjaival osztva a méterben megadott testmagasság négyzetével).   

 “A tanulmány aláhúzza annak fontosságát, hogy rendszeresen ellenőrizni – és szükséges esetén kezelni – kell a túlsúlyos vagy elhízott emberek szervezetének D-vitaminszintjét” – idézte a BBC News egészségügyi rovata Eina Hypponent, a vizsgálat vezetőjét.

A kutatók magyarázata szerint az ok az lehet, hogy mivel a D-vitamin a zsírszövetekben raktározódik el, a kövér emberek “megnövekedett raktározási kapacitása” feltehetően megakadályozza, hogy a vitamin bekerüljön a vérkeringésbe. 

A D-vitamin fontos szerepet tölt be a szervezetben, tartós hiánya komoly egészségügyi problémákhoz vezethet, többek között:

  • csontritkuláshoz,
  • izomgyengeséghez,
  • szív- és érrendszeri panaszokhoz, autoimmun betegségekhez,
  • mell-, prosztata- és vastagbélrákhoz.

Feltöltésének természetes forrásai egyes élelmiszerek – például olajos halak, tej, vaj, sajt és tojás -, de nagyrészt a napfény hatására, a bőrön keresztül termelődik.

MTI 2013. február 6.

D3-vitamin 2000 NE, 90x 3.990 Ft

Védekezzünk természetesen!

Itt van az ősz, itt van újra! 🍂🍁🍂 És a rendelők tele vannak betegekkel, mindenki náthás, beteg. Hogyan tudjuk leküzdeni a természet segítségével a megfázásos tüneteket? Szerencsére vannak olyan gyógynövényeink, melyek külön-külön is jól bevethetők ilyen esetben,

de még jobb, ha együtt küldjük őket harcba a vírusok ellen! 🙏🌿🍀👉

VITALDEPO TIPP: HerbaClass BLACK most AKCIÓS áron rendelhető ide kattintva!

Holler Box

AJÁNDÉK NEKED!

Most 1 Ft-ért teheted a kosaradba a legkiválóbb immuntámogatónkat, a Bíborkasvirág herbát (50g), ide kattintva: 

KÉREM AZ AJÁNDÉKOT!
Holler Box