Az alábbi BioBran MGN-3 -al végzett klinikai vizsgálati eredményt 2013. februárjában publikálták a szerzők a The Professional Medical Journal nevű neves szaklapban. A BioBran klinikai vizsgálatban is bizonyította fantasztikus hatékonyságát.

BioBran MGN-3-at 1992-ben, Tokióban Hiroaki Maeda, a Daiwa Pharmaceutical Kft. kutatás-fejlesztési részlegének igazgatója fejlesztette ki. Ennek a táplálék alapú vegyületnek a kis mennyiségeiről, amely a rizskorpa Shiitake gomba enzimei által történő lebontásával jön létre, klinikailag kimutatták, hogy táplálék-kiegészítőként szedve stimulálja az immunrendszer működését. BioBran arabinoxilán vegyületnek is nevezik, mert az arabinoxilán az egyik fő komponense.

Biobran MGN-3 immunmoduláns hatású, fokozza az immunrendszer működését, és a citotoxikus gyógyszerek mellékhatásait is kontrollálja.

A vizsgálat célja az volt, hogy értékelje a Biobran hatását a kemoterápia által kiváltott mellékhatások (fáradékonyság, anorexia, hányás, hajhullás) csökkentésében, valamint felmérje a Biobrannak a betegek életminőségére kifejtett hatását, amit a testsúlyvesztés tekintetében vizsgáltak.

A vizsgálat helye: Multan, Nishtar Kórház, Radioterápiás Intézet.

Anyag és módszerek: 50 emlőrákos beteget osztottak be random módon két csoportba. A vizsgálat kezdetekor nem alkalmaztak kemo- vagy egyéb terápiát, a betegek normál máj- és vesefunkcióval rendelkeztek.

  • „A” csoportba tartozó betegeknek 3 gramm/nap dózisban BioBran MGN-3-at adtak egy héttel a kemoterápia előtt és egy héttel a kemoterápia után.
  • „B” csoportba tartozó betegek csak kemoterápiás kezelésben részesültek.

A betegek összesen 6 ciklus kemoterápiás kezelést kaptak. A vizsgálat ideje alatt a betegek nem szedtek multivitaminokat vagy egyéb táplálék-kiegészítőket. A kemoterápia által kiváltott mellékhatásokat (fáradékonyság, anorexia, hányás, hajhullás) minden ciklus kezdete előtt kérdőív segítségével mérték fel. Az egyes ciklusok előtt a betegek testsúlyát is lemérték, a testsúlygyarapodás, illetve –csökkenés megállapítása érdekében. Közvetlenül a kemoterápia előtt, majd utána egy héttel megvizsgálták a betegek fehérvérsejtszámát is, teljes vérkép segítségével.

Eredmények:

A kemoterápia által kiváltott mellékhatások előfordulása

„A” csoport

3 g/nap BioBran + kemoterápia

„B” csoport

Csak kemoterápia

Étvágytalanság, fáradékonyság

20%

88%

Hányinger, hányás

40%

100%

Hajhullás

28%

100%

Testsúlynövekedés

64%

0%

Testsúlycsökkenés

0%

84%

Az „A” csoportba tartozó betegek körében szignifikánsan csökkent a fáradékonyság és az anorexia. Az „A” csoport 20 betege (80%) étvágy-növekedésről, illetve a fáradékonyság megszűnéséről számolt be, étvágyjavítók vagy multivitaminok szedése nélkül.

A „B” csoport betegei ezzel szemben étvágyjavítókat kértek a kemoterápia után jelentkező súlyos anorexia miatt, kivéve 3 beteget (12%), akik nem használtak étvágyjavítókat vagy táplálék-kiegészítőket.

Az „A” csoport 15 betege (60%) esetében nem kellett hányáscsillapítókat alkalmazni, szemben a „B” csoport összes betegével (100%), akik a kemoterápia alatt és után súlyos hányingertől szenvedtek.

Az „A” csoport 7 betege (28%) esetében kisebb mértékű hajhullás jelentkezett, mint a másik csoport 25 betege (100%) esetében.

A „B” csoportba tartozó egy beteg esetében vér transzfúzióra volt szükség a kemoterápia során az alacsony hemoglobin-koncentráció és össz. fehérvérsejtszám miatt. A BioBrannal kezelt csoportban toxikus tünetek nem jelentkeztek.

Következtetések: 

a vizsgálati eredmények azt bizonyítják, hogy az immunrendszer működésének optimalizálása révén a BioBran MGN-3 nemcsak a kezelés sikerét tudja fokozni, hanem a kezelés mellékhatásainak a csökkentése által a betegek életminőségét is javítja a kezelés során, valamint a felépülési időszakban. Ez a vizsgálati eredmény egyértelműen bebizonyította, hogy a  BioBran kiválóan alkalmazható daganatos betegeknél alkalmazott orvosi terápia mellékhatásainak csökkentésére.

Forrás:

https://www.theprofesional.com/article/2013/vol-20-no-1/003%20Prof-1978.pdf

https://gombakiraly.hu/a-biobran-csokkenti-a-kemoterapia-mellekhatasait/

Figyelem! Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célt szolgál, a benne lévő információk nem alkalmasak gyógyításra, nem helyettesítik az orvosi kezelést.

Amennyiben van tapasztalatuk a Biobrannel, írják meg nekünk! Köszönjük!