A hagyományos onkológiai kezelés – beleértve a műtétet, a kemoterápiát és a radioterápiát – nem feltétlenül elegendő az összes rosszindulatú sejt elpusztításához és a daganat kiújulásának megakadályozásához. Az eddigi tapasztalatok alapján az intenzív onkológiai kezelés gyakran vezet az immunrendszer gyengüléséhez, a gyógyszer rezisztencia kialakulásához, valamint gyógyszer toxicitáshoz, ami akadályozhatja a kezelést.

A japán Daiwa Pharmaceutical által kifejlesztett BioBran / MGN-3  egy standardizált arabinoxylan, amely növényi (shiitake gomba) alapú immunmodulátorként ismert, és képes visszaállítani az immunrendszer működését, beleértve a természetes ölősejtek aktivitását is. A BioBran / MGN-3  a rendelkezésünkre álló bizonyítékok átfogó áttekintése alapján a hagyományos rákkezelés kiegészítő terápiájaként használható.

Az Integrative Cancer Therapy 2017 októberi számában megjelent tanulmányban 30 tudományos cikk, valamint 2 konferencia beszámoló eredményeit tekintették át a szerzők.Egereken történt vizsgálatok során kimutatták, hogy a BioBran rákkeltő szerek ellen is hatékony, és gátolja a daganat növekedését önmagában, ill. más rákellenes szerekkel kombinálva is.

A tanulmány szerzői 14 klinikai esetet találtak, melynek során a BioBrannal eredményesen kezelt, 14 klinikai esetet találtak. Ezen kívül 9 humán klinikai vizsgálatot, melyből 5 nem randomizált és 6 randomizált, placebo kontrollált vizsgálat volt (RCT). Ezen vizsgálatok áttekintése alapján a készítmény javítja az immunrendszer működését, csökkenti az onkológiai kezelések okozta mellékhatásokat, ezáltal jobb kezelési eredményeket eredményez. Egy RCT vizsgálatban jelentősen megnövelte a túlélési arányokat is. Mellékhatásokról nem számolnak be.

BioBrannal készült randomizált, placebo kontrollált klinikai vizsgálatok.

A szerzők az eddigi klinikai vizsgálatok áttekintése alapján arra a következtetésre jutottak, hogy megfelelő bizonyítékok vannak arra vonatkozóan, hogy a BioBran/ MGN-3 hatékony immunmodulátor, amely jótékonyan egészíti ki a hagyományos onkológiai kezelést. 

Természetesen további, nagyobb betegszámú vizsgálat még szükséges az evidenciák megerősítéséhez. A cikkben az összes eddigi humán klinikai vizsgálatról megtalálják a részletes információkat a lenti linkre kattintva.

Forrás: http://journals.sagepub.com/doi/full/10.1177/1534735417735379

SZERETNE ELSŐ KÉZBŐL ÉRTESÜLNI A TERMÉSZETES GYÓGYMÓDOKKAL KAPCSOLATOS LEGFRISSEBB TUDOMÁNYOS HÍREKRŐL? Akkor iratkozzon fel hírlevelünkre!

Feliratkozás a hírlevélre és csatlakozás 2 889 felhasználóhoz.