BIO Pecsétviaszgomba por 20g

5.870 Ft

Pecsétviaszgomba, a “halhatatlanság gombája”.

100%-ban liofilizált BIO pecsétviaszgomba port tartalmaz adalékanyag nélkül.

A liofilizálás során az íz és illatanyagok, fehérjék, vitaminok és ásványi anyagok teljes mértékben a gombában maradnak.

Leírás

Pecsétviaszgomba (Ganoderma lucidum) az egyik legismertebb gyógygombánk.

A Kínában csak „halhatatlanság gombája” -elnevezéssel illetik. A gomba húsa kemény, taplószerű. Termesztését tehát nem élvezeti értéke, hanem gyógyászati jelentősége indokolja. Ez a termék 100%-ban liofilizált pecsétviaszgomba port tartalmaz adalékanyag nélkül.

Csomagolás: gombapor műanyag tégelyben.

Töltőtömeg: 20 g pecsétviaszgomba por.

Összetétel: 100%-ban liofilizált pecsétviaszgomba port tartalmaz adalékanyag nélkül.

Ajánlott fogyasztása: naponta 2 x 1 mokkáskanál (0,5 g) teaként elkészítve, vagy a pecsétviasz port ételhez keverve.

A Pecsétviaszgomba port joghurtba  vagy akár kávéba, teába érdemes beletenni és elfogyasztani. Kifejezetten javasoljuk a Pro-Pre házi joghurtba való elkeverését és fogyasztását. A joghurt elkészítésére alkalmas érlelő és oltókultúra webáruházunkban kapható.

Minőségét megőrzi: a csomagoláson feltüntetett időpontig.

Származás: Magyarország

Gyártó és forgalmazó: Champex Kft. H-1222 Budapest, Dévény u. 42-44.

OETI notifikációs szám: 16020/2015

Gombaporaik minőségének garanciája, hogy a gomba alapanyagát saját bio minősítésű földjeiken termesztik, majd a gombatermesztés, feldolgozás és szárítás (liofilizálás) is itt valósul meg a váli Mária Anna pusztán található gazdaságukban. Ökológiai gombatermesztésünket a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. ellenőrzi.

biokontroll

Figyelem!

  • a készítmény 3 évnél fiatalabb gyermekeknek nem javallott
  • gyermekek elől védett helyen tartsa
  • ne lépje túl az ajánlott adagot
  • felnyitást követően 3 hónapon belül felhasználandó
  • fogyasztása nem helyettesíti a gyógyszeres kezelést
  • fogyasztása nem pótolja a változatos étkezést
  • tárolja száraz hűvös helyen

Mi is az a liofilizálás?

A ma ismert legkíméletesebb szárítási eljárás a liofilizálás vagy más néven fagyasztva szárítás. Az eljárás során a gombában lévő víz vákuum alatt megfagy, majd szublimálással távozik. Ez azt jelenti, hogy a jég a szilárd halmazállapotból, a folyékony halmazállapotot átugorva rögtön gőzzé válik. Liofilizálás során semmilyen adalékanyagra nincs szükség, az eljárás fizikai folyamatokra épül. A végeredmény tehát 100%-ban természetes anyag, melyből csak a víz került elvonásra, az abban oldott íz és illatanyagok, fehérjék, vitaminok és ásványi anyagok, viszont teljes mértékben a gombában maradnak, mindezt sejt és szövetkárosodás nélkül!

A liofilizált termék tulajdonságai a következők

  • Az eljárás során semmilyen kémiai adalékra nincsen szükség, kizárólag a víz kerül kivonásra a termékből, a vízben oldott anyagok viszont már a termékben maradnak.
  • A liofilizált termék nedvességtartama 2-4 % közötti. A liofilizálási eljárás, és az alacsony hőmérsékleten való szárítás következtében a termékben lévő beltartalmi értékek (pl: fehérjék, vitaminok és minden egyéb ásványi anyagok) megmaradnak.
  • A liofilizált termékben benne maradnak az íz a szín és illat anyagok is.
  • A termék szövet és sejtkárosodás nélkül szárad.
  • A liofilizált termék, ha felhasználás során vizet kap, rövid időn belül visszaveszi azt.

A liofilizálási eljárást a fent említett tulajdonságai miatt leginkább a gyógyszeripar alkalmazza.

Figyelem! A termék használata nem helyettesíti az egészséges életmódot és a helyes, kiegyensúlyozott táplálkozást.

Érdekelhetnek még…