Az Allegro Group és a Medián közös felmérése szerint az online vásárlás virtuális volta, a bizalmatlanság a termék minőségével kapcsolatban, valamint a személyes adatok esetleg nem megfelelő kezelése tartja vissza leginkább a hazai internetezőket az online vásárlástól. 

A szakértők szerint azonban az online vásárlás nem csak kényelmes, de biztonságos is, és a felhasználók által megfogalmazott problémák jelentős része kiküszöbölhető, ha tudatosan élnek az internetes vásárlás lehetőségével, és megismerik a kereskedőket, illetve saját jogaikat.

A kutatás eredményei szerint az online vásárlástól visszatartó legfontosabb tényezők:

 • A bizalom hiánya: a hazai internetezők 39 százaléka attól tart, hogy egyáltalán nem kapja meg a megrendelt terméket, vagy nem olyan minőségben, mint azt elvárja – derül ki a magyar felhasználók netes vásárlási szokásaira vonatkozó felmérésből. Továbbá 34 százalék azok aránya, akik nem bíznak az online eladókban. A kutatás során továbbá a megkérdezettek 44 százaléka említette, hogy nem bízik a weben vásárolható árucikkek minőségében.
 • Személyes kontaktus hiánya: a hazai internetezők 55 százaléka az ügylet virtuális jellege miatt utasítja el az online vásárlást, vagyis azért, mert nem lehet kézbe venni a termékeket, 31 százalékuk pedig bevallottan igényli a személyes kontaktust.
 • Adatbiztonság: a visszatartó okok között a harmadik helyen a személyes adatok kezelésével kapcsolatos aggodalmak állnak, ezt a Medián felmérése során az internetezők 39 százaléka említette visszatartó erőként.
 • Online fizetéssel szembeni bizalmatlanság: a megkérdezettek 30 százaléka egyelőre bizalmatlan a kártyás vásárlással szemben, és attól, fél, hogy visszaélhetnek a fizetéshez megadott kártyaszámával, 22 százalékuk pedig nem rendelkezik erre alkalmas bankkártyával. A legtöbben továbbra is az áru kézhezvételekor, utánvéttel történő fizetést részesítik előnyben: a kutatást megelőző 12 hónapban az online vásárlók 73 százaléka fizetett így.

A kutatást végzők szerint az online vásárlás nem csak kényelmes, de biztonságos is, főleg ha előtte a felhasználók tájékozódnak a kereskedőkről, illetve ismerik jogaikat, lehetőségeiket.

A webáruházat üzemeltetőknek meg kell adniuk többek között a cég nevét, székhelyét, elérhetőségeit, a nyilvántartásba vevő bíróság, vagy hatóság nevét, a nyilvántartási számát, adószámát, mint egy hagyományos üzlet esetében. Így a felhasználók előzetesen tájékozódhatnak az üzemeltető cégről.

A világhálón vásárolt termékek esetében a magánszemélyeket elállási jog illeti meg, mely a termék átvételétől számított 8 munkanapon belül gyakorolható. Amennyiben a termékre – jogszabályban meghatározott kivételek miatt – nem gyakorolható az elállási jog, azt a kereskedő a terméklapon köteles feltüntetni (a Vitaldepo Webáruházban nincs ilyen termék).

megbizhato-bolt-vitaldepo

Vitaldepo Webáruház, a Megbizható Bolt.

A Vitaldepo Webáruházat üzemeltető Vitaldepo Kft. igyekszik mindent megtenni azért, hogy vásárlóink folyamatosan elégedettek legyenek velünk! Minden jogszabálynak megfelelünk, nem hiába nyertük el immáron 3. alkalommal a Megbízható Bolt címet! Mit is jelent ez?

 • Nálunk regisztráció nélkül is lehet vásárolni.
 • Csak válogatott beszállítóktól, kiváló minőségű termékeket forgalmazunk!
 • Az összes cégadatunkat megtalálják weboldalunkon.
 • Az elállási joggal élhetnek vásárlóink, ennek feltételeit vásárlás előtt is elolvashatják.
 • A megrendelt terméket biztosan megkapják a vásárlóink, hisz már a megvásárlás pillanatában is látják, hogy rendelkezünk-e készlettel belőle.
 • Sok termékünk esetében a 24 órás szállítási időt is tudunk garantálni, ezt külön kis ikonnal is jelezzük.
 • Ha még sem tudjuk biztosítani a megrendelt terméket időben (pl. ideiglenes készlethiány miatt), telefonon azonnal jelezzük ezt vásárlóinknak.
 • Az ügyfélszolgálatos kolléganők is felhívják a vásárlókat egyeztetés céljából, így vásárlóinkat – ha csak telefonon keresztül is- de ismerjük. 

Köszönjük vásárlóink eddigi bizalmát, s további kellemes online vásárlást kívánunk a Vitaldeponál!

Forráshttps://www.mmonline.hu/