Az egyik gyógyszergyártó cég, mint főszervező és a Magyar Nemzeti Szívalapítvány, mint társszervező tudományos videopályázatot hirdetett az Ökoiskola Hálózatba tartozó ökoiskolák 12–16 éves diákjai számára „Filmezz Szívvel!” elnevezéssel.

A videopályázat témaköre a szív- és érrendszeri egészség megőrzése, a betegségek megelőzése volt. A videókat a YouTube videomegosztó portálra kellett feltölteni a diákoknak. 

A szív- és érrendszeri betegségek sajnos hosszú ideje vezető halálokok hazánkban. A szív- és érrendszeri, igen veszedelmesnek mondható betegségek kialakulásáért nagyrészt általunk befolyásolható, elkerülhető rizikófaktorok felelősek. Mivel a már kialakult érelváltozások nehezen kezelhetőek, rendkívüli jelentőséget kap a megelőzés, a rizikófaktorok ismerete és kiküszöbölése. Sok fiatal tizenéves korában kezd el például dohányozni, mely hozzájárulhat a későbbi életkorban kialakuló szív- és érrendszeri betegségek kialakulásához. Ezen betegségek megelőzésében, kezelésében egyaránt fontos szerepet játszik az egészséges életmód, s erre már minél fiatalabb életkorban fel kell hívni a figyelmet.

A versenyen fantasztikus szegedi siker született! A “Filmezz szívvel” verseny első két helyét a szegedi Dugonics András Piarista Gimnázium tanulói nyerték el.

Szívből gratulálunk sikerükhöz, és külön gratulálunk felkészítő tanáruknak, Héjja János Tanár Úrnak kiváló segítő munkájához!

A nyertes videókat itt tekinthetik meg: https://msms.hu/