Bor, csoki, szőlőmag! És mi a közös bennük? Hogy mindegyik GERE!

3. születésnapját ünnepelve ismét egy érdekességgel állt elő a különleges csokoládék gyártója a ChocoMe, a GERE szőlőmagos antioxidáns csokoládéval. 

A cég ma már Európán túl is ismert, termékei Svájctól Ausztráliáig sok helyen kaphatók.

Szezonzáró találkozóra hívta barátait a cég, hogy megmutathassa, mi történt vele az elmúlt három évben. Túróczi Gábor, a Lucullus Baráti Társaság alapítója és a ChocoMe kommunikációs tanácsadója főként a nemzetközi sikerekre hívta fel a figyelmet, hiszen az valóban ritkaság, hogy ilyen rövid idő alatt ekkora elismertséget szerezzen egy fiatal magyar vállalkozás. Már az első évben érdeklődés mutatkozott a termékek iránt Franciaországban, a másodikban pedig Ausztráliában is megnyílt az első franchise-üzemük. A vásárlók sorába lépett Románia, Szlovákia, Spanyolország, még a csokoládé nagyhatalomnak tekinthető Svájc is „megadta magát”. Csehország, Litvánia és Svédország sem hiányzik már a sorból. Küszöbön áll a teljes Skandinávia meghódítása is.

 „Olyan táblás csokoládékat készítünk melyhez még hasonló sem található, nem hogy a magyar piacon, de külföldön sem” – foglalta össze a lényeget Mészáros Gábor, a ChocoMe tulajdonosa. Fűszerek, ehető virágok, liofilizált gyümölcsök és különböző magok kombinációjával páratlan ízű csokoládékat állítanak elő. Bátran kijelenthető róluk, hogy hozzájuk fogható íz-élményben ritkán van része az embereknek. Jelenleg mintegy százféle termékcsoportot kínálnak, közöttük olyan csokoládét is, amit –sommelier segítségével – kifejezetten borokhoz ajánlanak. Választékuk folyamatosan nő, mindig újabb és újabb kombinációkon gondolkodnak.

GERE csokoládék

Rendkívül népszerűek lettek a liofilizált gyümölcsös kombinációk. Az eladott csokoládék 75 – 80 százaléka valamilyen liofilizált gyümölcsöt is tartalmaz. Ez a cégfilozófiába is jól beleillik: ha lehet, akkor ne egészségtelen, cukrozott anyagokat használjanak fel. Három évvel ezelőtt ez az alapanyag alig volt ismert Magyarországon, azt is mondhatjuk: a ChocoMe vitte be a köztudatba. Most, a legújabbak között helyet kapott a csokoládétábla tetején a liofilizált ananász és a panyolai szilva.

További újdonság a ChocoMe életében az együttműködés a GERE Pincészettel. Négy, teljesen különleges, egyedi csokoládé összeállítást készítenek számukra. A borkészítés melléktermékeként korábban eldobott szőlőmagról kiderült, hogy nagyon magas az antioxidáns tartalma. A megőrölt magot négy különböző arányban belekeverik a csokoládé-masszába ezáltal az élvezet egészségvédő hatással is párosul.

A hazai borkínálatban csak kicsit is járatos ember a GERE Pincészet nevével biztosan találkozott, egy-két borát is meg tudná nevezni. A GERE Pincészet képviseletében volt jelen a találkozón Pauli Zoltán, akitől eddig nem ismert érdekességeket tudhattak meg a vendégek. Az asztalon állt ugyanis néhány palack Fekete Járdovány! Mint kiderült, ez nem fantázianév, hanem egy majdnem feledésbe merült ősi, kárpát-medencei szőlőfajta neve. Magyarországon a termelésből kiveszett, kutatóintézetekben és a határainkon túl még fennmaradt. Érzékeny, sok törődést igénylő kékszőlő, inkább a Kadarkához vagy a Pinot Noirhoz hasonló fajta. A GERE Pincészet a Pécsi Kutatóintézetből kapott szaporítóanyagot. A borának mély, lilás tónusú színe, sok vágott virágra emlékeztető illata, kellemes, gyümölcsös íze van. Csak fél évig érlelik fahordóban, hogy a fa ne nyomja el ezeket a hatásokat. A magas kakaótartalmú csokoládékhoz nagyszerűen párosítható.

A ChocoMe sikere bizonyára annak is köszönhető, hogy az alapanyagokból igyekeznek mindenből a legjobbat felhasználni. Az egyik ilyen, a messze földön híres Piemonte-i mogyoró, ami a piacon versenyben van a „világ legfinomabb és legjobb minőségű mogyorója” címért. A termékfejlesztés különféle eszközeinek vizsgálata során kiderült: a csokoládé kakaó-szárazanyag tartalmának akár 1%-os növelése is óriási változást idézhet elő a minőségben. Ez vezetett a 40%-os tejcsokoládé előállításához, ami jelentős fogyasztói élménynövekedéssel jár. Az ilyen csokoládé Magyarországon még meglehetősen ritka a táblás tejcsokoládék piacán, a változatos gyümölcs- és magkombinációkkal párosítva pedig valóban nem mindennapi finomságot eredményez.

Források: 

 

vitaldepo-tipp-350x70

Tekintse meg a GERE szőlőmagos antioxidáns csokoládék

teljes választékát webáruházunkban!

https://vitaldepowebaruhaz.hu/bolt/antioxidansok/szolomagos-antioxidans-csokolade/