A Paramedica Magazinban jelent meg ez az olvasói levél a Macskakarom gél bárányhimlő esetében való használatával kapcsolatban. Úgy gondoltuk érdemes megosztani Olvasóinkkal!

“Egy igen gyakori betegséggel, a bárányhimlővel, vagyis annak házi kezelésével kapcsolatos tapasztalataimat szeretném megosztani Önökkel és a lap többi olvasójával.

Három és fél éves kislányom a napokban bárányhimlősen jött haza az óvodából. Gyakorló szülőként megtettük a szokásos „óvintézkedéseket”, letisztítottuk és bekentük a viszkető pötytyöket, körmét levágtuk, hogy megakadályozzuk az elvakarást. Mivel mentolos hintőporunk épp nem volt itthon, egy allergiás bőrproblémák elleni krémet használtunk, azonban a hőn áhított eredmény többszöri bekenés után is elmaradt, a pöttyök tovább viszkettek. Tanácstalanok voltunk, így kipróbáltuk a Macskakarom gélt,amely régebben már többször segített különböző gyulladásos bőrkiütések, kisebb-nagyobb horzsolások esetén.

Magam sem számítottam ilyen gyors, megdöbbentő eredményre! Már első bekenés után megszűnt a viszketés, s az első nap végére – háromszori alkalmazás után – szemmel láthatóan csökkent az irritáció, a kiütések száradni, pörkösödni kezdtek. A kezdődő újabb kiütések 1-2 kezelés után teljesen visszahúzódtak. A 2-3. napon a gélt már csak reggel és este használtuk, s a 3. nap végére már csak egy-egy apró sebhely volt látható. A 4. napon a sebhelyek is eltűntek, csak halványrózsaszín pontocskák maradtak a helyükön. A fertőzés szokásos 1-2 hetes lefolyása helyett 4 (!) nap alatt túljutottunk az egészen.

Aki látott már bárányhimlős gyermeket az tudja, hogy a kicsik az állandó viszketés miatt meglehetősen nyűgössé, nehezen kezelhetővé válnak, s ehhez még gyengeség, étvágytalanság, hasfájás, hőemelkedés (kisebb láz) is társulhat, hogy a vakarózás miatt továbbterjedő fertőzést, a megmaradó hegeket ne is említsem. Családomnak a géllel kapcsolatos eddigi igen pozitív tapasztalatait is messze túlszárnyalóeredmények alapján szívből ajánlom a Macskakarom Gélt mindazok figyelmébe, akik akár közvetve, akár közvetlenül kapcsolatba kerülnek a bárányhimlővel!”

Üdvözlettel
Florovits Mónika