Miért érdemes élőflórás joghurtot fogyasztani?

Valószínűleg mindenki hűtőjében találni egy-két pohár joghurtot különféle gyümölcsös ízesítéssel, azt azonban már kevesen tudják, hogy mekkora a különbség ezek, és az élőflórás natúr joghurt között. A gyümölcsjoghurtok nagy része nem tartalmaz valódi gyümölcsöt – bármit is állítanak a reklámok – leginkább csak cukrot, aromát és színezéket. De mi mindenre jó a natúr élőflórás joghurt.

Megoldást kínál a gyomorbántalmakra

A joghurt, illetve más erjesztett ételek bizonyítottan jót tesznek az egészségnek, kiváltképp pedig a gyomorpanaszokra ajánlatos a fogyasztásuk. Az élő baktériumok különösen jót tesznek az emésztésnek, emellett pedig salaktalanító hatással bírnak, és erősítik az immunrendszert, így a rendszeres joghurtfogyasztók szervezete ellenállóbb lesz a betegségekkel szemben. Mind a hasmenés, mind a székrekedés ellen bevethető, ugyanis helyreállítja a gyomor és a belek működését, és visszaállítja a természetes bélflórát.

Segít a fogyásban

Léteznek joghurt diéták, melyek kifejezetten arra építenek, hogy minden étkezésbe belevonják ezt a terméket, hiszen dúskál a fehérjében, viszont kevés kalóriát tartalmaz. Érdemes naponta akár 3-4 pohárral is fogyasztani, nyugtatja a gyomrot, és rendkívül tápláló.

Nőgyógyászati problémákra is ajánlott

Az úgynevezett candida albicans gomba egy teljesen természetes és ártalmatlan emésztőgomba, mely mindenki szervezetében megtalálható és bizonyos mennyiségben nagyon hasznos, ha azonban valamilyen oknál fogva elszaporodik, nagyon kellemetlen tüneteket produkálhat. Ilyenkor jelentkeznek a gyomorfájdalmak, gyomorégés, de hüvelyviszketéssel is járhat, mely igen gyakori a nők körében. Rendszeres joghurtfogyasztással megelőzhető lehet a baj.

Bőrápolásra is használható

Remek bőrradírt vagy arcpakolást lehet készíteni belőle, ha összekeverjük egy kis mézzel és őrölt kávéval. Nyugtatja, hidratálja, frissíti és feltölti az arcbőrt, az összetevőknek köszönhetően pedig még a pattanásoknak is búcsút inthetünk.

Számos finomság alapanyaga

Nem csak önmagában fogyasztva isteni, ha valami édességre vágyunk, vághatunk bele friss gyümölcsöket, tehetünk bele lekvárt  vagy készíthetünk turmixot is. Salátákhoz különféle önteteket lehet készíteni belőle, csak ízesíteni kell a kedvenc fűszereinkkel és már kész is! Lehet bele tenni zabpelyhet, mazsolát, apró magvakat, bármit, amihez kedvünk van, hamar kész van, ínycsiklandozó, tápláló és egészséges!

Forrás: https://www.femcafe.hu/