Ma reggel folyamatosan azon gondolkodom, milyen fura világban élünk! Egy olyan világban, ahol a rosszat engedik, a jót tiltják. Hogy mire is gondolok?

Nemrégiben kaptunk egy ellenőrzést és a nagybetűs HIVATAL megállapította, hogy szörnyű dolgot cselekedtünk: az egyik termék gyártója azt a szlogent adta a termékének, hogy “az élet itala” és mi ezt galád módon ki mertük tenni a weboldalunkra és ezzel azt a látszatot keltettük, hogy ez a vitaminokkal dúsított ital EGÉSZSÉGES! És ilyet bizony nem lehet tenni! Azóta is egyfolytában cikáznak a gondolataim, hogy milyen világban is élünk???

Egy olyan világban, ahol a cigarettákat és alkoholos italokat minden féle nélkül lehet vásárolni, holott tudjuk, hogy mennyi féle súlyos betegséget okozhat rendszeres használatuk, ill. fogyasztásuk, s ez mekkora anyagi terhet jelent a társadalombiztosítás számára. Ha megnézzük a drogériák kínálatát, ott is a termékek nagy része olyan anyagokkal van tele (pl. parabének, alumínium sók), melyek emberekre kifejtett negatív hatásai ismertek. Ha szétnézünk az élelmiszerek között, ott itt csak adalékokkal és színezékekkel teli termékeket találunk, melyek nem épp az egészségességükről híresek. És akkor a hivatalnak nincs jobb dolga, mint olyanokért büntetni, hogy egy élelmiszerre nem lehet azt mondani, hogy egészséges, és nem lehet azt mondani, hogy ha rendszeresen fogyasztjuk, esetleg egészségesek maradhatunk!

Mondjátok meg nekem, hogy mikor veszett el az emberek józan, paraszti esze???