Az emberek ötven százaléka iszik palackos vizet pedig van ennél sokkal jobb megoldás!

Ha a hivatalos szervek (ÁNTSZ és a vízművek) álláspontját megvizsgáljuk, akkor azt találjuk, hogy lépten-nyomon azt bizonygatják, hogy az ivóvíz megfelel az előírásoknak és teljes mértékben fogyasztható.

Ennek ellenére mi havonta rengeteg megkeresést kapunk, azzal kapcsolatban, hogy a lakosok azt állítják, hogy nincs gusztusuk a csapvízhez, nem tudják meginni azt és inkább palackos vizet vesznek.

Egy általunk elvégzett teszt alapján, 350 megkérdezett esetében (egy ember több kérdésre is válaszolhatott igennel) ezeket a válaszokat kaptuk az emberek vízfogyasztásával kapcsolatban:

  • 52% vesz palackos vizet.
  • 34% csapvizet iszik, de fenntartásai vannak vele kapcsolatban.
  • 26% szereti a csapvizet.
  • 17% szűrőkancsója vagy vízszűrője van.
  • 13% nem iszik vizet.

Ezek a statisztikák nem éppen azt tükrözik, hogy az emberek elégedettek lennének a csapvízzel és megdöbbentő, de a megkérdezettek több mint a fele vásárol rendszeresen palackos vizet.

1. Nem minden palackos víz megbízható
A palackos vizekkel kapcsolatban tudnunk kell, hogy sokkal kevésbé szabályozottak és ellenőrzöttek, mint a csapvíz. Nem egy botrányról hallhattunk, amikor nagy bevásárlóközpontokban romlott vagy fertőző palackos vizet árultak, illetve az sem ritka, hogy a palackban egyszerűen tisztított csapvíz van. Ez nem jelenti azt, hogy minden palackos víz vagy ásványvíz rossz, de azt igen, hogy érdemes körültekintőnek lenni, mert sok a visszaélés és az átverés ezen a területen.

2. A palackos víz hatalmas környezetszennyezést jelent
Tudta, hogy egy 1 literes műanyag flakon elállításánál 3 liter szennyvíz keletkezik?
És azt tudta-e, hogy egy PET palack előállításhoz annyi olaj kell, amivel negyedéig megtelne a palack? De, ha hozzáadjuk a víz felszínre pumpálásához, kezeléséhez, hűtéséhez és szállításához elhasznált olaj mennyiségét, akkor egy 1 literes palack megtelne 1 liter olajjal.
És azt tudta-e, hogy egy négyzetkilométerre az óceánon 18 000 úszó műanyag darab jut?

3. Takarékossági és gazdasági okok
Ha palackos vizet veszünk, az körülbelül 60-150 Ft/liter. 1 liter csapvíz ellenben 0,65 Ft. Tehát a palackos víz 100-300 szorosába kerül, mint a csapvíz.
Ön mennyit költ egy nap palackos vízre?
Napi 200 Ft-ot? Ebben az esetben az havi 6000 Ft-ot jelent. Tudta, hogy a Vízmegoldás konyhai vízszűrőjével a KORLÁTLAN mennyiségű tiszta víz csak napi 26 Forintba kerül? Ezért még egy liter palackos vizet sem kap.

4. Szűrt vizet használhat olyan dolgokhoz is, amihez eddig csapvizet használt, mert az ásványvizet sajnálta volna
Amikor levest főzünk, virágot öntözünk, teát vagy kávét készítünk, nem ásványvizet használunk hozzá, mert ezt nem lehetne bírni. De ha van vízszűrője, ezek a korlátok megszűnnek és mindenhez szűrt vizet használhat. Azt fogja tapasztalni, hogy az étel, a kávé és a tea sokkal jobb ízű, ha szűrt vízből készül.

5. A magyar csapvíz igen jó
Sok kritika éri a csapvizet, de mi itt most mégis a védelmére kelnénk. Nekünk magyaroknak nincs okunk akkora panaszra a csapvíz terén, mert 95%-ban nagyon jó minőségű felszín alatti, nem ritkán karsztvizet tölthetünk a hálózatból a poharunkba. Ami miatt a víz rossz ízű lesz, az a sok hozzáadott klór, illetve a rossz minőségű vezetékhálózat és más kisebb-nagyobb problémák. Ezt egy egyszerű konyhai vízszűrővel orvosolhatjuk és ezután élvezhetjük ivóvizünket.

6. Hormonszerű anyagok oldódnak bele a palackból a benne tárolt vízbe
Talán nem mondunk újat vele, mert rengeteg tanulmány és cikk jelent már meg ebben a témában, de nemrégiben több kutatás is kimutatta, hogy hő hatásra a műanyag flakonokból hormonszerű anyagok oldódnak bele az abban tárolt vízbe. Ezek igen károsak az egészségre, a kutatások még mindig folynak ez ügyben, de jelenlegi tények alapján erősen ajánlott távol maradni ezektől a vízbe beleoldódó vegyi anyagoktól.

7. Kényelem
Kartonszámra venni a palackos vizet, hazacipelni a boltból azért, hogy aztán pár órával később, már dobhatjuk is ki a flakont, egy igen fárasztó része a bevásárlásnak és a mindennapi életünknek. Több vásárlóink is jelezte, hogy mióta van vízszűrőjük otthon, nem vettek soha többé palackos vizet. Képzelje csak el, hogy nem kellene többé palackos vizet vennie, csak megnyitná a csapot és bármikor rendelkezésére állna a kristálytiszta szűrt víz.
Tegye meg magának ezt a szívességet. Tekintse meg készülékeinket.

Kattintson a készülék nevére és tudjon meg többet róluk!

Prémium vízszűrő készülék

Konyhai vízszűrő készülék