Néhány gondolat a BioBran hazai alkalmazásáról az orvosi praxisban

A standardizált és evidence based  gyógynövényekről  csak a szakirodalomban találunk meglepő adatokat.  Sajnos a gyógynövények terén a rengeteg marketing révén forgalmazott szer egy komoly válságot hozott létre, mivel a gazdaság nyomása messze felülmúlja a tudományos eredmények érveit.

Pedig gyógynövények kutatása nélkül a tumor immunológiában nem jutunk előre. Mintázatokat kell az immunsejtek felszínén megkötnünk, mely a kémia révén alig lehetséges.  A japánok által felfedezett és forgalmazott  Arabinoxylan koncentratum, melyet a rizskéreg enzymatikus fermentációja révén hoznak létre, ma a világ egyik legjobb immunmodulátorának bizonyult.  Számos publikáció számol be róla, hogy a tumor betegségben felborult celluláris immunegyensúlyt az arabinoxylanra standardizáét BioBran tabletták jelentősen javítani tudják. Éppen ezért nem meglepő,  hogy már randomizált és prospektiv klinikai vizsgálatok is igazolták a tumor ellenes hatását (M.H.Bang. 2010; Anticancer Res. 30: 5145-5152). Ezen kívül az életminőség javítása és a csontvelő védelme is figyelemre méltó az ilyen immunmodulátorok révén.

A mintázatok megkötése az immunsejteken a különböző standardizált és evidence based immunmodulátorok kombinációja révén óriási jövő előtt áll, de mint minden új dolognak először meg kell buknia ahhoz, hogy végre észrevegye a világ a természetnek ezeket az óriási kincseit.

Prof. Dr. habil Hajtó Tibor, MD, PhD.

biobran-promo