Az amerikai City of Hope Cancer Center kutatói 5 olyan szupertáplálékot (superfood) találtak, melyek természetes úton segíthetik a szervezetet az emlőrák elleni küzdelemben.

Mi is az a szupertáplálék?

A “superfood” jelzővel azokat az élelmiszereket illetik, melyeknek jótékony hatásuk az egészségre kivételes, magasan az átlag feletti. Ezek az ételek általában teljesen természetesek, számos vitamint, ásványi anyagokat és antioxidánst tartalmaznak és rendszeres fogyasztásukkal az egyén általános fizikai állapota javulhat.

A legnépszerűbb gyógygombák (GanodermaShiitake, Cordyceps, Maitake, Chaga) egyes kutatások szerint képesek lassítani az emlőrák növekedését azáltal, hogy célba veszik azokat az enzimeket, melyek az ösztrogén bioszintézisében vesznek részt. Az ösztrogén magas szintje a szervezetben elősegíti az emlőráksejtek burjánzását.
509-189-superfood-circles-art,0Éppen ezért az ösztrogénre érzékeny emlőrák kiegészítő kezelésére kiválóan alkalmas lehet a rendszeres gyógygomba fogyasztás.
 
A gránátalma számtalan jótékony tulajdonsága mellett 6 olyan aktív összetevőt tartalmaz, melyek képesek blokkolni az aromatázok termelődését, amelyek a mellrákok 70%-ában szükségesek a daganatok növekedéséhez.
A gránátalma emlőrákban való hatékonyságát számos kutatás bizonyítja. Ezen kívül a prosztata daganatok esetében is kimutatták már ugyan ezen hatását. A betegség kiújulásának megelőzésére is javasolják a kutatók a gránátalma rendszeres fogyasztását.
 
A szőlőmag kivonatban található vegyületek szintén az aromatázok termelődését gátolják, s ennek a hatásmechanizmusnak köszönhetően blokkolják az ösztrogén szenzitív emlő tumorok növekedését. Ezen kívül a daganatos sejtek vérellátását, valamint a daganatos sejtek cukorfelvételét is gátolják. Éppen ezért a szőlőmag rendszeres fogyasztása kifejezetten ajánlott lehet daganatos betegségek esetén.
 
Számos korábbi tanulmány azt mutatta, hogy a kék áfonya képes hatékonyan megelőzni az emlőrák sejtek osztódását és áttét képződését. A kék áfonyában található értékes összetevők csökkenthetik az emlőrák méretét és blokkolhatják a tripla-negatív daganatos emlőráksejtek burjánzását. Az eddigi vizsgálati eredmények alapján a kék áfonya rendszeres fogyasztása csak előnnyel járhat.
 
A fahéj egy olyan természetes rákellenes anyag, mely egyes kutatások szerint hatékonyan blokkolja egy speciális fehérje termelődését, ami szükséges a tumor vérellátásának biztosításához. A fahéj tehát a természetben előforduló angiogenezis gátló. Ez egy teljesen új lehetőséget biztosít a daganatos sejtek szaporodásának természetes megakadályozására. Hasonló hatást találtak a szőlőmag vonatkozásában is!
 
Mint összeállításunkból is látható, a szuperélelmiszerek rendszeres fogyasztásával maximum segíthetjük szervezetünk küzdelmét a betegséggel szemben, de kárunkra szinte biztos nem fog  válni! 
 
Forrás: https://www.cityofhope.org/superfoods