A tavaszi  méregtelenítés fontosságáról sok fele olvashatunk. De mit is takar ez a kifejezés? Kinek, mikor, mennyi ideig és milyen módszerrel érdemes méregteleníteni? – ezekre a kérdésekre kerssük a válaszokat mai írásunkban.

Régóta tudjuk, hogy a környezetszennyezés, a túlzott alkoholfogyasztás és az egészségtelen táplálkozás káros hatással lehet az egészségre. Ám arról már ritkábban hallunk, hogy a különböző cukrozott italok, a mesterséges adalékanyagok, egyes illat- és tisztítószerek, no és az a sok-sok gyógyszer, amit elfogyasztunk, szintén károsíthatják a májunkat.

A méregtelenítés valójában nem más, mint szerveink, különösképpen májunk munkájának megkönnyítése, a káros anyagok és szabadgyökök semlegesítésére tett kísérlet. A méregtelenítést máriatövis gyógynövény használatával tudjuk gyorsan, egyszerűen megoldani. Emellett persze egészségesen kell táplálkozni, sokat kell mozogni, mert ezzel segíthetünk májunknak a méregtelenítés folyamatában.

máriatövis

A máriatövis a természetben évezredek óta fellelhető gyógynövény, amelynek hatóanyagát ma már az orvostudomány is célzottan alkalmazza a káros anyagok semlegesítésére. A máriatövis hatóanyaga, a szilibinin megszünteti vagy csökkenti azoknak az anyagoknak a hatását, amelyek a májszövetek elhalását vagy a máj zsugorodását idézik elő. A szilibinin „méregteleníti” a májat, és elősegíti a regenerálódását. Összefoglalva a máriatövis 

  • hozzájárul a máj és epe egészségének megőrzéséhez, a májsejtek normális regenerációjához,
  • elősegíti a szervezet számára toxikus anyagok eltávolítását,
  • emésztőrendszerünk működését is serkentheti.

A tavasz közeledtével nem árt belekezdeni egy méregtelenítő kúrába, így segítve elő a formás alakot, a jó közérzetet és az emésztőrendszer megfelelő működését.

Gyakran társítják más gyógynövényekkel, így például gyermekláncfűvel, fecskefűvel vagyarticsókával, melyek szintén jótékonyan hatnak májunk működésére.

A máriatövisnek mind ezidáig semmilyen mérgező hatása vagy káros mellékhatása nem ismert. Rengeteg alapos és dokumentált vizsgálat történt ezzel a növénnyel, egyetlen mellékhatásként kicsit lágyabb székletet okozhat a napi 1500 mg-nál nagyobb mennyiségű szilimarin.

Kiknek javasoljuk a méregtelenítést?

Szinte mindenkinek, hisz nem sok olyan ember van, akinek a szervezetébe ne kerülne be sok sok adalékanyag, színezékanyag, hisz szinte lehetetlen kikerülni ezeket, aki ne szedne valamilyen gyógyszert (pl. fogamzásgátlót)……hogy csak a legfontosabb dolgokat említsem.

Mennyi ideig érdemes méregteleníteni?

Tavasszal 1-2 hónapos méregtelenítés jótékony hatású lehet szervezetünkre.

Mivel méregtelenítsünk?

A máriatövis az egyik legalkalmasabb gyógynövény a méregtelenítésre. Hatékonyságát számos vizsgálat igazolta, éppen emiatt májvédő gyógyszerekben is használják.

Fontos tudni, hogy a gyógynövények használata nem helyettesíti az egészséges étkezést, a rendszeres testmozgást, de remekül kiegészítheti azt!

Amennyiben további kérdése merülne fel a tavaszi méregtelenítéssel kapcsolatban, vegye fel a kapcsolatot a cikk összeállítójával, Dr.Dóda Ildikó orvos-természetgyógyásszal a 06-70-6340142-es telefonszámon.

Figyelem! A cikkben szereplő megállapítások nem vonatkoztathatóak a honlapon található termékeinkre!

 

 

 

 

Védekezzünk természetesen!

Itt van az ősz, itt van újra! 🍂🍁🍂 És a rendelők tele vannak betegekkel, mindenki náthás, beteg. Hogyan tudjuk leküzdeni a természet segítségével a megfázásos tüneteket? Szerencsére vannak olyan gyógynövényeink, melyek külön-külön is jól bevethetők ilyen esetben,

de még jobb, ha együtt küldjük őket harcba a vírusok ellen! 🙏🌿🍀👉

VITALDEPO TIPP: HerbaClass BLACK most AKCIÓS áron rendelhető ide kattintva!

Holler Box

AJÁNDÉK NEKED!

Most 1 Ft-ért teheted a kosaradba a legkiválóbb immuntámogatónkat, a Bíborkasvirág herbát (50g), ide kattintva: 

KÉREM AZ AJÁNDÉKOT!
Holler Box