Jön az ősz és a tél is, mely kedvez a különböző betegségeknek. Mit is tudunk tenni? Hogyan tudjuk elkerülni a  különböző betegségeket? Hogyan tudjuk védeni a szervezetünket, erősíteni az immunrendszerünket? Ezen kérdéseknek megválaszolása ebben a mostani helyzetben még nagyobb jelentőséggel bír, hisz a szervezetünket nagy valószínűséggel olyan kórokozók ellen is védenünk kell, melyek a hazai emberek körében kevésbé ismertek és elterjedtek.

Mikor is mondhatjuk azt, hogy az immunrendszerünk nem működik megfelelően? Amikor az immunrendszer nem képes felismerni a testünkbe bármilyen módon bejutó idegen anyagokat, és azt nem képes különböző módokon és különböző támadáspontokon keresztül ellenanyag termeléssel blokkolni, elpusztítani, lebontani és kiüríteni a szervezetből. Az immunrendszerünk működése ilyen esetekben támogatást igényel. Milyen lehetőségeink vannak az immunrendszerünk támogatására?

Immunerősítés gyógynövényekkel

Talán a legismertebb és legelismertebb immunerősítő gyógynövényünk a dél-amerikai esőerdőkből származó Macskakarom (Uncaria tomentosa). Vírusölő, baktériumölő és parazitaellenes hatása régóta ismert, hatékonysága az utóbbi években tudományosan is bizonyítást nyert. Daganatos betegek is előszeretettel használják kiegészítő terápiaként, de a reumás fájdalmakkal küzdő betegeknek is segítségére lehet. Hazánkban gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású termékként van forgalomba, nem véletlenül. Tea és tabletta formájában is beszerezhető.

Szintén kitűnő választás lehet immunrendszerünk támogatására egy 10 gyógynövényből álló gyógynövényes keverék, a Gabolexin Forte. Ez a folyadék 100%-ban növényi anyagokból áll. Helyet kapott benne a vizitorma, a vöröshere, a benedekfű, a bojtorján, a rebarbara, a noni, a zöld tea, de még a barnamoszat, a sóska és a gyermekláncfű is, melyek együttesen erősíthetik szervezetünk természetes védelmét.

Az ázsiai ginzeng (Panax ginseng) hatása is régóta ismert, főleg a betegségek utáni lábadozásban, fáradtság, kimerültség esetén lehet nagy segítségünkre. Ne lepődjünk meg, ha a ginzeng fogyasztása mellett a koncentrálóképességünk is javul, valamint a munkabírásunk is emelkedik, hisz ez is a ginzeng hatása.

Immunerősítés gyógygombákkal

Gyöngyösi Sándor és a bio gombákA gyógygombáink immuntámogató hatása az utóbbi időben tudományosan is bizonyítást nyert. A ganoderma és a shiitake gomba kiemelkedik közülük. Béta-glükán tartalmuknál fogva fokozzák a természetes immunitást. Az immunrendszer működését az NK-sejtek (natural killer sejtek), azaz a természetes ölősejtek aktivitásának fokozása útján érik el.  Ezeknek a sejteknek a feladata a betolakodó idegen anyagok kiiktatása a keringésből. Nem véletlenül a shiitake gombából készítik a világ vezető immmunmodulánsát, a BioBrant is. A gyógygombák immuntámogató hatásuk mellett természetes forrásául szolgálnak vitaminoknak, ásványi anyagoknak, nyomelemeknek, aminosavaknak is, mellyel tovább növelhetjük szervezetünk védekező képességét. Egyszerű bevitelük, kedvező áruk miatt talán ma már a vezető immuntámogató élelmiszereknek tekinthető. Fontos felhívni a figyelmet, hogy érdemes BIO körülmények között termesztett, hazai ökogazdaságból (pl. fülöpjakabi Gyöngyösi Sándor) származó gyógygombát választani, hisz a gombák nagyon érzékeny növények, képesek mindent felszívni a környezetükből, ezért nagyon fontos honnan is származnak.

Szervezetünk feltöltése vitaminokkal

Vitaminjaink közül a C- és a D-vitamin őszi téli időszakban történő bevitelére hívnám fel a figyelmüket.

  • A C-vitaminból napi 1000 mg bevitele nagyban segítheti a szervezet vitaminhiányának, a fáradékonyság, kimerültség megszüntetését.
  • A D3- vitamin bevitelének fontosságára már nagyon sokan felhívták figyelmünket. Az orvosi ajánlások szerint a tizenéves fiataloknak napi 1000 NE, egy átlag felnőttnek napi 2000 NE D3-vitamin, a krónikus betegeknek akár napi 3000 NE bevitele is javasolt.

A Vitaldepo Webáruházban mindent megtalál, mellyel nagy valószínűséggel ki tudja védeni a külső betolakodók őszi-téli támadásait.

 

erositse-immunrendszeret